Počela Čarolija susreta – otvoren Advent u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

  -Treću godinu za redom u Karlovcu imamo, obiteljski Advent. Želim da se ove naredne dane svi na svoj način sa svojim najbližima nađemo na ovom prostoru i ovo vrijeme Došašća iskoristimo da budemo još više prijatelji i još više dragi jedni drugima. Vjerujem da ćete uživati. S moje strane zahvala svima koji su sudjelovali u organizaciji. Ono što je sigurno, ovo je pokazatelj da Karlovac može puno i da možemo biti ponosni na svoj grad i na svoj Advent, rekao je večeras otvarajući treći Advent u Karlovcu gradonačelnik Damir Mandić.

  Organizator manifestacije je Udruga Izvan fokusa čiji je predsjednik Filip Trezner nakon otvorenja izjavio.

  -Drago mi je što smo otvorili treći Advent u Karlovcu koji već sada postaje tradicija i okuplja mnogobrojne građane i turiste na neka dva-tri tjedna u Karlovac. Zaista je bila dobra atmosfera,  Adventska utrka je ispala potpuni hit, 400-tinjak ljudi u crvenim majicama i kapicama su trčali Promenadom. Pozivam sve da dođu narednih dva tjedna i uživaju u Adventu u Karlovcu, posjete naše Božićno selo i uživaju u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. Pred nama su brojni koncerti; nastupaju između ostalih: TBF, Opća opasnost, Silente, Letu Štuke, Klapa Kambi, Mia Dimšić i brojni drugi, a cijeli program se može saznati na: adventkarlovac.com. Prošle godine smo procijenili da je bilo 55 tisuća posjetitelja, a ove godine se nadamo još boljoj posjećenosti, izjavio je Trezner.

  Nakon svečanog otvorenja kojeg je vodila Anamarija Radočaj, uz  "vatromet" konfeta, nekoliko tisuća okupljenih  posjetitelja na prostoru oko Glazbenog paviljona večeras će zabavljati Flyer i Singrlice.

  U narednim danima posjetitelje očekuje odličan glazbeni program uz kreativnu ugostiteljsku te trgovačku ponudu. Advent nudi razne gastronomske delicije od onih domaćih pa sve do internacionalnih. Popularne germknedle, razne vrste domaćih kobasica i gourmet burgera, ali i vege burgera, skandinavskih specijaliteta, gulaša, sarmi, rebrica, raznih torti, slastica i kuhanih vina neće nedostajati.

  U prostoru Božićnog sela osim kućica, postavljen je popularni „firepit“, odnosno polukružna klupa ispred koje će svaki dan vatra grijati posjetitelje. Ove godine i najmlađi imaju svoju kućicu u kojoj će priče za djecu pričati Knjiguljica, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić i Leo Mraz, a postavljene su i razne dekoracije poput drvenog bunara i raznih instalacija koje čine božićni ugođaj još ljepšim.

  Advent u Karlovcu traje svakoga dana do 30. prosinca od 17 do 23 sata, a vikendima od 16 sati pa sve do ponoći. Program je podijeljen u tri cjeline; dječju, tradicionalnu i večernju.

  Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator Udruga Izvan fokusa.

  Nakon Adventa, Karlovčane očekuje na istom prostoru doček  Nove godine s nastupom  Minea, I Bee i Elle s hitovima 90-tih.(m.m.)

  Foto:i.č.