Pobjedom protiv Bjelorusije Hrvatska osigurala drugi krug

VIŠE IZ RUBRIKE

  U nevjerojatnoj atmosferi gotovo do vrha ispunjene Stadthalle dvorane, Hrvatska je nastavila slavljenički niz i upisala drugu pobjedu na Europskom prvenstvu pobijedivši Bjelorusiju.

  Hrvatska je krenula s obranom 5–1. Cilj bio spriječiti brzi i lagani protok lopte Bjelorusa, odnosno traženje igrača na crti. Koliko je dobro funkcionirala ta obrana i kakvih su sve problema imali naši suparnici u organizaciji svoga napada najbolje svjedoči rezultat. U sedmoj minuti već je bilo 5:1 za Hrvatsku. Nakon što je naša reprezentacija predvođena sjajnim Domagojem Duvnjakom i u napadu (tri pogotka u nepunih pet minuta) povela 7:2, a kapetan uskoro dobio kratku poštedu, Bjelorusija je napravila seriju od četiri pogotka za redom i u 17-oj minuti bila na minimalnom zaostatku 7:6.

  Ali bila je to samo kratka, trenutačna prijetnja. Vrlo brzo kriza naše igre i realizacije je prošla i ba krilima navijača Kauboji su upisali još jednu pobjedu i osigurali drugi krug u Beču.

  Naši najbolji strijelci bili su Igor Karačić sa šest, Luka Stepančić s pet te Domagoj Duvnjak s četiri pogotka.

  -Moram reći da smo prezadovoljni s ovom pobjedom, od prve do 60-te minute smo sve držali pod kontrolom. Poslušali smo izbornika, ostvarili smo njegove zamisli, zatvorili smo njihove udarne snage. Ovo nam treba biti putokaz, dug je put ispred nas. Od srca se zahvaljujem svim navijačima, uz ovakve navijače i ovakvu obranu, zajedno idemo u nove pobjede, kazao je Igor Karačić.

  -Odigrali smo vrhunsku utakmicu svih 60 minuta. Zadnjih 15, 20 minuta su priliku dobili igrači koji možemo reći manje igraju, tako da se ovi koji više igraju, mogu malo odmoriti. Hvala svim navijačima koji su tu došli, rekao je Marin Šego.

  hrs.hr