Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ''The Dream''

Pobjednik Dore je Roko Blažević

VIŠE IZ RUBRIKE

  Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ''The Dream''.

  O pobjedniku su odlučili ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Studiju Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika su odabrali u omjeru 50-50 posto.

  Pjesme su izvođene prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo. Maksimalno dopušten broj izvođača na pozornici je šest., javlja HRT.

  Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

  -Još mi stvarno ništa nije jasno što se dogodilo. Želio bih se zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i razredniku koji ovo sve mora pravdati, rekao je Roko Blažević u izravnom prijenosu na HTV-u.

  Kakva su očekivanja njegovog tima, točnije Jacquesa Houdeka u Tel Avivu, otkrio je sam pjevač i mentor sinoć nakon pobjede Roka Blaževića.

  -Imao sam vrlo jasnu viziju, baš kao što i kad sam imao priliku predstavljati Hrvatsku. Tako sam i sada kada sam prvi put čuo Roka rekao: 'On je čudo koje svijet treba čuti!', poručio je Jacques Houdek i dodao kako očekuje od njega da bude u top 3.

  Zvijezda show programa su bili i Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom "Strings of My Heart". U show programu, nakon što smo čuli svih 16 natjecatelja, nastupili su Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno su izveli medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.

  Foto: Dario Njavro/HRT