19. Olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije

Pobjednik Dječji vrtić Zvončić Ozalj, drugo mjesto osvojile su Zvjezdice Švarča i treće Bistrac Ogulin

VIŠE IZ RUBRIKE

Dječji festival sporta

Djeca se natjecala u pet disciplina

Olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije održan je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu. Nastupilo je oko 280 natjecatelja iz osam vrtića s područja Karlovačke županije. Djeca su se natjecala u malom nogometu, trčanju na 50 metara, u štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj i skoku u dalj. Na otvorenju festivala govorili su predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac.

-Ovo je devetnaesti po redu Olimpijski festival dječjih vrtića Karlovačke županije, koji je okupio oko 280 djece iz osam vrtića iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja, Slunja i Sosipdola. Mali sportaši upoznali su se sa sastavnicama Olimpijskih igara, mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim natjecanjima. Najvažnija poruka ovog festivala je da djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način kroz igru prikažu se olimpijske vrijednosti sporta, Hrvatski olimpijski odbor prvi put je to pokrenuo 2002. godine, kroz taj program do sada je prošlo više od 200.000 djece. Hvala tetama u vrtićima, koje su pripremale djecu za ovo natjecanje, kazao je Želimir Feitl.

Prvo mjesto osvojio je Dječji vrtić Zvončić Ozalj sa 60 bodova, drugo Zvjezdice Švarča s 58 bodova i treće Bistrac Ogulin s 56 bodova. Izvršni organizatori natjecanja bili su Zajednica sportova Karlovačke županije, Školski sportski savez Karlovačke županije i Karlovačka sportska zajednica.