Od 12 fotografija koje su ušle u finalni izbor stručni žiri najboljom je proglasio onu Luke Pavkovića

Pobjednička fotografija na natječaju Magični Karlovac je „Round and round“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Poznat je pobjednik fotonatječaja „Magični Karlovac“. Najboljom je po odabiru žirija ocijenjena fotografija pod nazivom „Round and round“ Luke Pavkovića.

    Podsjetimo, s ciljem promocije kulturne baštine i prirodne ljepote grada Karlovca, Hrvatski radio Karlovac i putnička agencija KA TRAVEL organizirali su fotonatječaj “Magični Karlovac”. Želja je bila potaknuti fotoumjetnike, kako amatere tako i profesionalce da samostalno stvaraju i promišljaju o Karlovcu kao gradu koji osim ljepota, nudi i brojne sadržaje te time ističe svoju jedinstvenost. Fotonatječaj je bio otvoren od 13. srpnja do 14. prosinca 2018. godine.

    Naš grad doista jest magičan, pa motiva nije nedostajalo. Sudionici natječaja zabilježili su poznate vizure grada, a opet svaki na svoj i drugačiji način pa je svaka fotografija jedna nova priča koja govori više od tisuću riječi. Upravo takva je po odabiru žirija i pobjednička Pavkovićeva fotografija.

    Stručni žiri u sastavu Marijana Buneta, Matija Perković, Igor Čepurkovski i Dinko Neskusil, nije imao lagan posao. Naime, na natječaj je pristiglo više od 180 fotografija, a prijavilo se više od 50 autora, od kojih neki i van granica naše županije.

    Pobjedniku fotonatječaja pripada poklon bon putničke agencije KA TRAVEL d.o.o. u iznosu od 5.000 kuna, dok će ostale fotografije koje su ušle u ovaj izbor biti na izložbi te će poslužiti za izradu razglednica grada Karlovca. (kt)