Završilo 2. Croatia Rescue Challenge natjecanje

Pobijedila ekipa DVD Jastrebarsko, Karlovčani drugi

VIŠE IZ RUBRIKE

Ekipa JVP Karlovac predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Portugalu

Ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko pobjednik je 2. Croatia Rescue Challenge vatrogasnog natjecanja. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina – JVP Karlovac, a treća je ekipa vatrogasnog društva Sveti Martin na Dunavu iz Austrije. Prvoplasirana ekipa ostvarila je pravo sudjelovanja na svjetskom prvenstvu koje se iduće godine održava u Miami-ju.

Svečanim proglašenjem pobjednika sinoć je završilo dvodnevno vatrogasno natjecanje u spašavanju unesrećenih iz prometnih nesreća. Ovogodišnje je natjecanje okupio 32 ekipe iz Hrvatske, Austrije, Češke te Bosne i Hercegovine, održano je po pravilima Svjetske spasilačke organizacije i sudilo je sedam međunarodnih sudaca iz Velike Britanije, Irske, Portugala, Rumunjske i Španjolske.

-Kao organizatori jako smo zadovoljni odazivom, imamo samo dobre dojmove od svih natjecatelja. Svi pitaju hoće li biti i slijedeće godine i mi se nadamo da hoće. Ekipe su bile znatno pripremljenije nego lani, a samim tim i konkurencija je bila jača. Organizacija ovog natjecanja ne bi bila moguće bez sponzora pa zahvaljujem svima, najveći sponzor i promotor natjecanja je Hrvatska vatrogasna zajednica, moram se zahvaliti i tvrtki Cios koja nam je dala silne olupine, Vatroprometu, Bim sportu, Karlovačkoj banci, Veleučilištu u Karlovcu, Kelteksu i mnogim drugim sponzorima. Veseli nas jer je publike bilo puno više nego prošle godine, tome ja naravno pomogao i poligon za djecu te koncert Nipples-a u subotu i oduševljeni smo odazivom, a budući planovi? Plan je vratiti vatrogastvo u centar grada, poručio je jedan do članova tima JVP Karlovac, Tin Butala.

Karlovačka ekipa ove će godine predstavljati Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u Portugalu te u studenom putuju na Azore.

-To je prvi put da Hrvatska sudjeluje na tako velikom natjecanju, radit ćemo tri dana, tri scenarija i nikad se nismo susreli s takvim konceptom natjecanja. Nadamo se da ćemo biti dobri jer glavni sudac ovog našeg natjecanja nas je pohvalio i rekao da smo svjetska razina što se tiče izvođenja vježbi i zadataka, istaknuo je Butala.

Podsjetimo i da su članovi Rescue Challenge tima JVP Karlovac zapovjednik Marijo Luketić zatim Ivan Brozović, Mateo Trop, Tin Butala, Dorijan Talajić i medicinski tehničar HMP Darko Cipurić.

Tin Butala je još dodao, što se moglo čuti i na otvorenju natjecanja, da je cilj dovesti svjetsko prvenstvo u Karlovac 2029. godine.