KAoperativa

Po prvi put u Karlovcu gostuje čakovečki prog-rock psychodelic band Zagušljivi dim

VIŠE IZ RUBRIKE

Scena u kvartu 5.24: koncert Zagušljivi dim, izložba, projekcija

U Karlovcu po prvi put gostuje čakovečki prog-rock psychodelic band Zagušljivi dim. Program će se održati u klubu Stardust u subotu, 25. svibnja od 19 sati.

Osim nastupa čakovečkog prog-rock sastava ispred kluba bit će postavljena izložba Fanzini 1980. – 2000., dok će u klubu biti prikazan video rad TV WALL: od 19 sati je  Izložba fotografija Fanzini 1980.-2000.,  20 sati TV WALL i od 22 sata je koncert Zagušljivi dim. Ulaz je slobodan!

Izložba naslovnica fanzina iz razdoblja od 1980 - ih godina, do danas iz arhive Info-shopa Karlovac prikazuje bogatstvo nezavisnog "uradi sam" izdavaštva koje iako je danas potisnuto on-line / interntskim izdanjima i dalje postoji, a entuzijasti  kontinuirano rade nova izdanja.

TV WALL glitch video nastao je tijekom rezidencijskog programa udruga KA-MATRIX i Format C 2023. godine, a korišten je za istoimenu instalaciju, a ovaj put će biti predstavljen i kao video projekcija.

Centralni dio večeri je koncert čakovečkog šamanskog prog-rock / psychedelic banda „Zagušljivi dim“. Dok Drava i „črna mati zemla“ spajaju Baranju s Međimurjem, Zagušljivi dim spaja utjecaje stoner rocka, psihodelije 1960-ih, prog-rocka 1970-ih i doom metala 1980-ih u originalni glazbeni izričaj.
Bend je sve prisutniji na žanrovskim festivalima i koncertnim događanjima u Hrvatskoj i EU, a ovo im je prvi nastup u Karlovcu.

Ovomjesečno događanja organizira se kao zajednički program Info-shopa Karlovac / udruge KA-MATRIX, SU KAoperativa i Stardust kluba.

Zajednički program Scena u kvartu zamišljen je da se u nedostatku prostora Male Scene HD koji je u obnovi kroz mjesečna događanja u karlovačkim kvartovima održavaju programi kroz koje se uključuju i povezuju lokalni i gostujući nezavisni umjetnici i izvođači, civilne organizacije i građani u kreativnom djelovanju, i to kroz podršku i uključivanje članica Saveza, inicijativa i pojedinaca sa ciljem stvaranja međuorganizacijske povezanosti i kooperacijskog duha.

Za više informacija molimo da nas kontaktirate na mail kaoperativa@gmail.com ili mobitel 095 322 1214
Događanje organiziraju Savez udruga KAoperativa i KA-MATRIX  Info - shop Karlovac uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije u partnerstvu s klubom Stardust.