Prvi Karlovački

Plesna predstava “Kada ruke šute” na karlovačkim kazališnim daskama 14. listopada

Autor: Marta Marinović

08.10.2021

Kultura

“Kad ruke šute” plesna je predstava o partnerskim odnosima nastala u sklopu završnog ispita na 3. godini Preddiplomskog studija produkcije, a cjelokupnu ideju projekta osmislila je naša sugrađanka Laura Pribanić, sada studentica Diplomskog studija produkcije audiovizualnih i multimedijskih projekata.

O predstavi:

Tema partnerskih odnosa mnogima je zanimljiva. Svatko od nas ima u glavi ideje kako bi stvari trebale funkcionirati, kako bi veza trebala izgledati, kako bi se partneri trebali ponašati u određenoj situaciji. Te ideje skupljamo od djetinjstva tijekom čitavog života i to nazivamo unutarnji svijet. Ono što se događa u stvarnom svijetu, dakle, realitet, zovemo vanjski svijet. A kako “pomiriti” ta dva svijeta, odnosno kako naći balans – često nije nimalo lako. Zašto? Zato što je postizanje tog balansa, a u konačnici i kvalitetnog partnerskog odnosa, proces – proces koji podrazumijeva vrijeme, razumijevanje, komunikaciju, obostrani trud i davanje.

Premijerna izvedba održana je 4. lipnja u Dječjem kazalištu Dubrava. Karlovačka publika predstavu će, u novoj i obnovljenoj verziji, imati priliku pogledati u četvrtak, 14. listopad u 20:00 u Gradskom kazalištu Zorin dom. Upravo će Karlovčani biti prva publika koja će vidjeti predstavu izvan Zagreba.