Prvi Karlovački

Plenković: U VII. izbornoj jedinici očekujem rezultat najmanje kao 2016. godine

Autor: Branko Obradović

23.06.2020

Izbori

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u sklopu predizborne kampanje s kandidatima s liste obilazi VII. izbornu jedinicu. Tako je posjetio Ogulin gdje se nakon odavanja počasti poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba  obratio članovima stranke  i simpatizerima u Hotelu Frankopan.

Podrška i ovdje u Ogulinu našoj listi u VII. izbornoj jedinici. Ova Vlada je održala posebnu sjednicu u Karlovcu za cijelu Karlovačku županiju na kojoj su donesene važne odluke za njezin razvoj. Brojna su ulaganja u županiji u pogledu fiskalne decentralizacije, projekata; primjerice  zaštite od poplava, odnosno 2,8 milijardi ugovorenih europskih sredstava. Tu su isto tako ogromna sredstva koja smo do sada dali za radna mjesta nakon ove krize uzrokovanje COVID-om 19. Na taj način nastavit ćemo ulagati u ravnomjerni regionalni razvoj i podupirati Karlovačku županiju. Imamo niz sjajnih kandidata iz ove županije; i nositelja liste Tomu Medveda, predsjednicu Zajednice žena „Katarina Zrinska“ i bivšu ministricu Nadu Murganić, saborske zastupnike Tomislava Lipošćaka i Mariju Jelkovac  te Maju Grbu Bujević koja je snažna potpora ovoj listi, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

O očekivanjima u VII. izbornoj jedinici je rekao.

Očekujemo pobjedu u ovoj izbornoj jedinici. Ovo je jedna od naših najsnažnijih lista po imenima ljudi; imamo na prvim mjestima dva ministra Medveda i Ćorića, na trećem mjestu je bivša ministrica Murganić, na četvrtom je također bivši ministar Stier, na petom mjestu saborski zastupnik Klarić itd. Ovo je snažna lista u usporedbi s ostalim listama u VII. izbornoj jedinici. Mislim da ovi kandidati imaju prednost i da će pobijediti; očekujem rezultat najmanje kao 2016. godine

Zaključno je Plenković pred članovima, simpatizerima i okupljenim građanima u Ogulinu poručio.

Uvjeren sam da ćemo dobiti novo povjerenje naših sugrađana jer smo u ove protekle četiri godine, osobito u krizama, pokazali kako država radi za svoje građane, kako stoji uz svoje građane i kako se bori za kvalitetu života svojih građana. To je ključ i to je poruka HDZ-a na ovim izborima; poruka prepoznatih postignuća, jasnoga plana i vizije brzoga gospodarskoga oporavka Hrvatske.

Ogulincima su se obratili i nositelj liste za VII. izbornu jedinicu Tomo Medved, treća na listi Nada Murganić te ogulinski kandidat Tomislav Lipošćak.

Večeras će Plenković posjetiti Karlovac te prisustvovati otvorenju manifestacije Zvjezdano ljeto.