Zajednički kolegij pročelnika, direktora i ravnatelja gradskih tvrtki i ustanova s gradonačelnikom i zamjenicom u Selcu

Planovi gradskog sustava u 2024. glavna tema zajedničkog kolegija 

VIŠE IZ RUBRIKE

U 2024. bez prireza

Kako bi pridonio rastu plaća, a onda i standardu stanovnika, Grad Karlovac neće uvoditi maksimalnu moguću stopu poreza na dohodak: niža će ostati 20, a viša 33 posto

Zajednički kolegij pročelnika, direktora i ravnatelja gradskih tvrtki i ustanova s gradonačelnikom Damirom Mandićem i zamjenicom Ivanom Fočić jučer i danas traje u Hostelu Karlovac u Selcu.

-Razgovaraju o funkcioniranju i poslovanju, s naglaskom na planovima za 2024., te gradskom proračunu u idućoj godini, pripremanom u skladu s poreznom reformom i ukidanjem prireza čiji prihod Grad ni na koji način gradskim porezima neće nadoknaditi. Kako bi pridonio rastu plaća, a onda i standardu stanovnika, Grad Karlovac neće uvoditi maksimalnu moguću stopu poreza na dohodak: niža će ostati 20, a viša 33 posto.

Odrediti prioritete i uskladiti planove s mogućnostima iznimno je zahtjevno, ali je moguće, a na tome gradska uprava već radi. Pripremaju se i gradske tvrtke, premda će neke od njih i ovu godinu završiti u minusu, a pripremaju se i ustanove, među kojima i najmlađa, Edison, navedeno je u priopćenju gradske uprave.