Blagdan svetog Nikole

Pjesma i veselje u Dječjem vrtiću pri PŠ Bosiljevo

VIŠE IZ RUBRIKE

Slatki pokloni

„Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju..."

„Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju. Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola" - pjevalo se danas u Dječjem vrtiću pri PŠ Bosiljevo, kojeg je povodom blagdana Svetog Nikole posjetila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima.

Trinaestero mališana odgojno -obrazovne skupine "Pčelice" veselo su dočekala goste, a još se više razveselili slatkim poklonima. Djeci i vrtiću zamjenica Vesna Hajsan Dolinar uručila je poklone koji će im koristiti u igri, učenju i zabavi. Djeca su ispričala što sve rade u vrtiću, čime se zabavljaju i obećala da će i dalje biti tako dobra.

Inače, Dječji vrtić pri PŠ Bosiljevo započeo je s radom 1. listopada 2020. godine, a nalazi se u izdvojenom prostoru PŠ Bosiljevo.  Danas je u vrtić upisano 13 djece razvojne dobi od 3 do 7 godina, a u vrtiću je oformljena mješovita vrtićka odgojno-obrazovna skupina pod nazivom „Pčelice“ koju vode dvije odgojiteljice.

-Projekt otvaranja vrtića jedna je od najboljih demografskih mjera, istaknula je zamjenica Hajsan Dolinar, jer kako kaže, ako vi živite na selu i nemate kome ostaviti dijete i ići bez brige na posao, onda je uzalud svako ulaganje u infrastrukturu i u druge sadržaje na tom području.

Nedavnim otvorenjem dječjeg vrtića pri Osnovnoj školi Plaški ostvaren je plan Karlovačke županije da sve općine i gradovi u Karlovačkoj županiji (izuzev općine Netretić) imaju organiziran predškolski odgoj za djecu.

Uz zamjenicu županice Vesnu Hajsan Dolinar, u posjetu vrtiću bio je i načelnik općine Bosiljevo Josip Kasun, koji je također u ime općine mališanima donio prigodne poklone.