Otvorena vrata pivovare ponovno su dio tradicionalnih Dana piva

Pivovara u Karlovcu poziva na zanimljive vođene ture

VIŠE IZ RUBRIKE

Edukacija i degustacija

Obilazak će uključivati posjet varionici, pogonima za fermentaciju i filtraciju te punionici, a svi će odrasli posjetitelji imati priliku i uživati u edukativnoj degustaciji te kušati Karlovačko Ledeno.

Sastavni dio i ovogodišnjeg, 36. izdanja najveće pivske manifestacije u Hrvatskoj, bit će Dan otvorenih vrata pivovare u Karlovcu. Tim povodom pozivaju se svi pivoljupci koji žele saznati više o proizvodnji svog omiljenog pića, ali i oni koji će možda upravo tad to postati, da posjete pivovaru i sudjeluju u vođenom obilasku. Ture će se održavati na dan otvorenja karlovačkih Dana piva, u petak, 25. kolovoza, od 10 do 17 sati.

Za sudjelovanje nije potrebna prethodna prijava, a obilasci će biti organizirani u grupama koje će sa stare porte pivovare polaziti svakih sat vremena. Kako se radi o obilasku proizvodnog pogona, posjetitelje se poziva da dođu u čvrstim i zatvorenim cipelama ravnih potplata.

Stručnjaci iz kompanije HEINEKEN Hrvatska predstavit će posjetiteljima proces proizvodnje omiljenog Karlovačkog piva, provesti ih kroz varionicu u kojoj se kuha sladovina te zajedno s njima obići pogone za fermentaciju i filtraciju te punionicu boca. Odrasli posjetitelji uživat će i u edukativnoj degustaciji te imati priliku kušati Karlovačko Ledeno, najnoviji proizvod iz portfelja kompanije.

U opuštenoj atmosferi posjetitelji će saznati i više o korištenju energije iz obnovljivih izvora u pivovari te o praksama kružnog gospodarstva koje sve više koriste u svakodnevnom poslovanju. Na primjer, bioplin koji nastaje prilikom pročišćavanja otpadnih voda u kompaniji koriste kao izvor toplinske energije, što dovodi istovremeno dovodi do energetskih ušteda i pozitivno utječe na smanjenje emisija ugljikovog dioksida. Također, pivovara u Karlovcu danas koristi električnu energiju 100 posto dobivenu iz obnovljivih izvora, što uključuje i onu proizvedenu radom 1.400 solarnih panela na krovu zelenog skladišta koje će posjetitelji također imati priliku vidjeti.

Otvorena vrata pivovare dio su Dana piva u Karlovcu koji će se održati od 25. do 29. kolovoza na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Karlovačko kao tradicionalno glavni pokrovitelj manifestacije i ove godine donosi Svijet piva gdje posjetitelji moći uživati u svom omiljenom pivu ili pak isprobati nešto novo. Uz čitavu liniju Karlovačkog, Heineken, Desperados i Laško piva dostupnih na domaćem tržištu, ljubitelji piva moći će isprobati čak 12 proizvoda do kojih ne mogu doći u Hrvatskoj. Među njima će se naći i tamni Laško Zlatorog, Laško Burin, Desperados Ginger, Lagunitas IPA, austrijski GÖSSER Hell i ZIPFER Märzen te dvije češke etikete - Kruševice Imperial i Krušovice Černe.

Dio najveće pivske manifestacije u Hrvatskoj bit će i Pivske radionice by Karlovačko koje će se održati u subotu, 26. kolovoza, od 15 do 17 sati u Svijetu piva u Gastro kutku. O povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima ovom će prilikom govoriti trener u prodaji HEINEKENA Hrvatska Damir Fluka, dok će sve tajne kuhanja s pivom otkriti poznati gastro influencer Saša Vukić (Sašina kuhinja). U sklopu radionica kuhat će se nezaobilazni pivski gulaš i učiti pravilno točiti pivo, a potom i degustirati pripremljene delicije.