36. Dani piva Karlovac

Pivo, glazba i hrana preuzimaju Karlovac na pet dana

VIŠE IZ RUBRIKE

Na pivo u Karlovac!

U pet festivalskih dana posjetitelje očekuje čak 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda, a uz više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva te zabavne popratne aktivnosti, svi putevi od 25. do 29. kolovoza vode u Karlovac.

Dani piva Karlovac najpoznatiji su i najdugovječniji hrvatski festival piva i prestižni glazbeni festival s tradicijom koja je započela još davne 1984. godine. Zahvaljujući raznolikosti i bogatstvu sadržaja, Dane piva tijekom pet dana trajanja posjeti više desetaka tisuća posjetitelja i turista.

Glazbeni program uz 17 koncerata

Dani piva počinju u petak, 25.8., svečanim otvorenjem uz svjetlosni show i koncert Parnog Valjka. U subotu će na glavnoj pozornici najprije zapjevati riječki Belfast Food, potom slijedi nastup dalmatinskog repera Grše, a onda i legendarnog Psihomodo Popa. Nedjelju će obilježiti rock zvuci Opće opasnosti, a ponedjeljak i utorak rezervirani su za Dalmatino i Ninu Badrić. Posjetitelje će na glavnoj pozornici zabavljati još i Miach, DJECA!, Kojoti, Detour i Mirna Škrgatić, dok će na pozornici u sklopu Gastro kutka nastupati jedini hrvatski Mariachi bend Los Caballeros, funk-soul band Brown Sugar te lokalni sastavi Strings band, Rivers band i Black & White.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svim sponzorima i ostalima koji su svojim angažmanom podržali ovu manifestaciju. Rekao je i kako očekuju da će sljedeće godine u ovo vrijeme u Zvijezdi biti više prostora za dodatno širenje zanimljivih sadržaja. Pozvao je i sve posjetitelje izvan Karlovca da dođu u naš grad, ali kako bi dobili potpuni doživljaj ih je da dođu ranije u jutro i vide i ostale naše prirodne ljepote i atrakcije, te na manifestaciji uživaju u dobroj glazbi, hrani i pivu. Istaknuo je i kako ove godine zbog radova i nedostatka prostora neće biti Luna parka.

-Vidimo se u Karlovcu!, poručio je na kraju.

Više od 20 inozemnih i domaćih piva!

Za pravu festivalsku atmosferu pobrinut će se ugostitelji i trgovci čija će ponuda hrane i piva biti jedan od glavnih preduvjeta dobrog provoda, a da bi doživljaj bio potpun tu su i veliki pivski pereci, jedan od zaštitnih znakova Dana piva. Na stotinjak metara od glavne pozornice posjetitelje očekuje Gastro kutak s kapacitetom od 300 sjedećih mjesta te raznovrsna pivska ponuda u Svijetu piva.

Za ponudu craft piva pobrinut će se pivovare Podrum i Medvedgrad.

Tematske aktivnosti za posjetitelje

Tijekom kolovoza Karlovac diše Dane piva, a to potvrđuju i karlovački restorani, kafići i pubovi koji pripremaju posebnu ponudu jela s pivom, različite vrste pivskih koktela, glazbeni program te nagradne kvizove, a sve u sklopu aktivacije „Na pivo u Karlovac“. Uz to, tijekom pet festivalskih dana, organizira se i mnoštvo dodatnih tematskih sadržaja poput pivske ture „Frtalj cenera“ i interaktivne igre „Pivska potraga“. Tu su i „Pivske radionice by Karlovačko“ – tu će o povijesti i proizvodnji piva govoriti trener u prodaji HEINEKENA Hrvatska Damir Fluka, a radionicu o pripremi hrane s pivom održat će karlovački gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja.

-Pivo je istinski turistički proizvod Karlovca kojeg razvijamo u suradnji s brojnim dionicima. Zahvaljujući njima tijekom cijelog kolovoza u ponudi su razne vrste piva i pivskih jela te prigodni tematski programi i sadržaji na više lokacija. Hrvatska turistička zajednica i ove je godine podržala promotivnu aktivnost karlovačke turističke zajednice "Na pivo u Karlovac" koju provodimo u cilju pozicioniranja grada kao pivske gastro destinacije a dolazak na Dane piva prilika je i za posjet svim ostalim prirodnim i kulturnim atrakcijama u našem gradu, izjavila je direktorica karlovačke Turističke zajednice, Marina Burić.

Uživaj odgovorno!

Jubilarnu desetu godinu zaredom provest će se podjela narukvica Ja sam 18+ punoljetnim posjetiteljima kako bi se spriječilo točenje alkohola maloljetnicima. Uz to, pivo će se tijekom pet festivalskih dana točiti u reciklirajuće čaše, a posjetitelji će 10 prikupljenih čaša moći zamijeniti za besplatno Karlovačko.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Sponzori su Hrvatske šume i Žitoproizvod. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

Klikni za ostatak članka

O svečanom otvorenju i sadržaju ovogodišnje manifestacije više je rekla pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, Daniela Peris.

Da je pivo istinski brend našeg grada potvrdila je i direktorica karlovačke Turističke zajednice, Marina Burić.

 

Menadžerica korporativnih poslova u Heinekenu Hrvatska, Ljudmila Bratko Gašpić pojasnila je na koji način Karlovačko brine za lokalnu zajednicu.

 

Direktorica marketinga u Heinekenu Hrvatska, Ružica Račić Mršo otkrila je koje će sve vrste piva posjetitelji moći kušati.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je Heinekenu Hrvatska, sponzorima i svim ostalima koji su svojim angažmanom podržali ovu manifestaciju.