Glazbena škola Karlovac

Pijanistički koncert - glazbena poslastica u Glazbenom paviljonu

VIŠE IZ RUBRIKE

Najljepše klavirske skladbe

Sutra, prvi koncert “U spomen na Doru Pejačević” počinje u 17.30, zatim je od 18.45 sati nastup učenika i nastavnika Glazbene škole Karlovac, a nastup slavnog pijaniste Petra Klasana na rasporedu je u 21 sat.

Glazbena škola Karlovac je i ove godine pripremila pravu glazbenu poslasticu u Glazbenom paviljonu, kad najljepše karlovačko šetalište postaje koncertna dvorana nesvakidašnjeg pijanističkog doživljaja.

Za tu priliku će u Glazbeni paviljon biti postavljen koncertni klavir marke Yamaha.

Sutra, prvi koncert  “U spomen na Doru Pejačević” počinje u 17.30,  zatim je od 18.45 sati nastup učenika i nastavnika Glazbene škole Karlovac, a nastup slavnog pijaniste Petra Klasana na rasporedu je u 21 sat.

Na programu su predviđene najljepše klavirske skladbe u izvedbi mladih virtuoza,  učenika i profesora Glazbene škole Karlovac i njihovih gostiju iz GŠ Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, GŠ u Varaždinu, GU Elly Bašić, GŠ Bonar, UŠ Fortunata Pintarića iz Koprivnice, GŠ Ferde Livadića iz Samobora, GŠ Pavla Markovca iz Zagreba.

Inače, gost završnog koncerta je slavni pijanist Petar Klasan, jedan od najdarovitijih glazbenika svoje generacije.

Svoje glazbeno obrazovanje započeo je u Glazbenoj školi u Novskoj a nastavio se usavršavati u Beču  klasi slavnog Noela Floresa kod kojega uči zahtjevnu pijanističko-umjetničku školu koja svoje korijene vuče od Ludwiga van Beethovena.

Svoj preddiplomski studij završio je 2014. u klasi Olega Maisenberga, a master studij sa najvišim ocjenama 2017. godine klasi Stefana Vladara.

Od 2022. godine upisao je postdiplomski studij u klasi Prof. Jasminke Stancul-Cernko također na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču.

Trenutno predaje glasovir na Barenboim Said centru za glazbu u Ramallahi te je osnivač i umjetnički voditelj ciklusa Con Brio u bečkom Rathausu u kojem redovito nastupa kao solist i komorni glazbenik sa svojim dugogodišnjim glazbenim partnerima.

Koncerti su financirani putem Javnih poziva Ministarstva kulture i medija, Grada Karlovca i Karlovačke županije.