PU karlovačka

Pijani 38-godišnji vozač noćas na Baniji prouzročio prometnu nesreću

VIŠE IZ RUBRIKE

  Previše promila

  Noćas oko 00:50 sati u Karlovcu na raskrižju ulica Prilaz V. Holjevca – Ante Starčevića 38-godišnjak upravljajući sa osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

  Prouzročio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

  Noćas oko 00:50 sati u Karlovcu na raskrižju ulica Prilaz V. Holjevca – Ante Starčevića 38-godišnjak upravljajući sa osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije, te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

  Provedena akcija na alkohol

  Noću s 23. na 24. ožujka, na području Policijske uprave karlovačke, provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontrolirano 104 vozača, njih 73 je alkotestirano, a 10 vozača je isključeno iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 24-godišnjaka u iznosu od 1,70 g/kg.

  Zbog počinjenih prometnih prekršaja recidivist doveden na sud

  Jučer je na općinski sud uz optužni prijedlog doveden 34-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja kojeg su policijski službenici prilikom nadzora prometa 22. ožujka zaustavili u mjestu Oštarije. Utvrdili su da upravlja teretnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,09 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta radi prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač prilikom zaustavljanja nije postupio  po znaku i naredbi policijskog službenika koji ga je zaustavljao tablicom „STOP POLICIJA“. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1.710,00 eura, kaznu zatvora od 27 dana uvjetno na rok od 12 mjeseci i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.