Priopćenje PU karlovačke

Pijan vrijeđao i omalovažavao policajce, jednog udario u glavu i lakše ozlijedio

VIŠE IZ RUBRIKE

Zadržan u pritvoru

Niti nakon privođenja u policiju nije mu bilo dovoljno nego je nastavio s vrijeđanjem policijskih službenika i djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije

Iz Policijske uprave karlovačke u priopćenju su izvijestili da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi i više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

-Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 50-godišnjak 2. ožujka kasno navečer na području Duge Rese upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,85 promila za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom pri čemu se nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Prilikom policijskog postupanja, nakon što je zaustavljen uz uporabu svjetlosnih i zvučnih znakova, 50-godišnjak je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike te se krenuo udaljavati prema svojem vozilu oglušivši se na naredbu policijskog službenika da će biti priveden u prostorije policije i da će nad njim biti upotrijebljena sredstva prisile. U pokušaju bijega spriječen je od strane policijskog službenika uporabom sredstava prisile, kojom prilikom je pružao aktivan otpor te se u jednom trenutku istrgnuo iz zahvata policijskog službenika i rukom ga udario u glavu i lakše ozlijedio, naveli su u priopćenju.

Niti nakon privođenja u policiju nije mu bilo dovoljno nego je nastavio s vrijeđanjem policijskih službenika i djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

-Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi sinoć je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom sudu bit će podnesen optužni prijedlog, stoji na kraju priopćenja.