Prije svega želim zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore i onima koji dali svoj glas meni i mojoj kolegici Ivani. Čestitam gospođi Furdek Hajdin na izbornom rezultatu i na pobjedi, kazao je Stjepan Mikulandrić

Petračić najavio definitivni odlazak iz politike, Mandiću ne želi čestitati na pobjedi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nezavisni kandidat za gradonačelnika Davor Petračić izgubio je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Karlovca, a večeras je u prostorijama SDP-a komentirao izborne rezultate.

  -Prvo bih se zahvalio svim biračima koji su izašli na birališta i izabrali bolji program koji smo nudili od protivne strane. Izbori su dobiveni očito tako što je zainteresirani dio građana za sadašnju vlast izašao van, dok je onaj puno veći dio pasivnih građana ostao kod kuće. Da smo uspjeli izvući veći dio glasača van, pobjeda bi bila na drugoj strani i Karlovac bi imao perspektivu postati napredan grad, kazao je uvodno Petračić.

  Dodao je da ne želi čestitati pobjedniku izbora Damiru Mandiću.

  -Neću čestitati pobjedniku iz razloga što iskorištava iz izbora u izbore istu metodologiju obećavanja, sve se započinje pred izbore, jednostavno građani se dovode u zabludu i s velikom efikasnošću, koju su doveli do savršenstva, koriste tu nepotističku hobotnicu, odnosno mobiliziraju većinom ljude koji imaju nekakve koristi da ova stranka bude na vlasti. Koriste se nepotizmom na način da ostanu dovijeka na vlasti, a da pri tome ne nude nikakve vizije i bolje perspektive gradu Karlovcu.

  Upitan hoće li se, kako je prije najavio, povući iz politike, odgovorio je potvrdno.

  -Ja definitivno izlazim iz politike, neću sudjelovati u političkom životu. Ja sam svoje dobre ideje, svoje dobre namjere koje komuniciram već osam godina pokušao komunicirati na jasniji, egzaktniji način. Druga strana nije pokazala da ima bolji program, nije pokazala da ima bolju viziju stoga mislim da je grad Karlovac ponovo pao. Nadam se da će ovaj trend promjena zahvatiti Karlovac bar za četiri godine, rekao je zaključno.

  Rad u Gradskom vijeću Karlovca nastavlja međutim Dragica Malović iz SDP-a,a kakva će oporba biti SDP?

  -Oštra i konstruktivna. Očekujem daleko bolji rad vijećnika SDP-a u novom vijeću grada Karlovca i nadam se da ćemo s ostalim vijećnicima moći utjecati da Karlovac postane ugodnije mjesto za život. Već sam i prije rekla situacija u vijeću je sada drugačija, HDZ sada nema apsolutnu većinu, odluke se neće donositi pukim dizanjem ruku nego argumentirano i potpuno drugačije.

  SDP-ov kandidat za župana Stjepan Mikulandrić u svom je komentaru izbornih rezultata istaknuo da su oni za njega očekivani.

  -Prije svega želim zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore i onima koji dali svoj glas meni i mojoj kolegici Ivani. Čestitam gospođi Furdek Hajdin na izbornom rezultatu i na pobjedi . Želio bih joj uputiti poruku da bude bolje, efikasnije, da ne bude kontinuitet pada i stagnacije Karlovačke županije.

  U Županijskoj skupštini, kako je najavio Mikulandrić, SDP će biti ozbiljna oporba.

  -SDP će biti ozbiljna oporba kao što je bio i do sada. Možda ozbiljnija u ovom mandatu, nego što je to bilo u prošlom. Vjerujem da možemo na taj način tražiti od biračkog tijela da u iduće četiri godine da povjerenje nama, kroz nuđenje promjene modela upravljanja kojeg ja zagovaram.