Prvi Karlovački

Peto okupljanje Browingovog voda u Donjoj Rečici

05.10.2019

Mozaik

Mijo Zorić Browing u postrojbi je imao 46 pripadnika

U Vatrogasnom domu DVD-a Donja Rečica okupili su se u subotu pripadnici 3. voda 1. satnije 2. bojne 110. brigade Hrvatske vojske, poznatiji kao Browingov vod. Bilo je to ovogodišnje okupljanje pripadnika ove postrojbe.

-Ovo je naše peto okupljanje, odlučili smo se redovno okupljati i prisjetiti se naših palih suboraca i sjetiti se dana iz Domovinskog rata. Djelovali smo na karlovačkoj bojišnici, a najviše smo bili na Turnju. Okupljamo se svake godine prve subote u listopadu. Moram istaknuti da nas je na ovim okupljanjima svake godine sve više, a k nama se polako priključuju i pripadnici drugih postrojbi. Zajedno smo jači. Zapalili smo svijeće kod spomen obilježja braniteljima na Turnju i u Brođanima, gdje su poginula naša dva pripadnika. Obišli smo bojišnicu na Turnju i mjesta važna za ovu postrojbu, kazao je zapovjednik voda Mijo Zorić Browing.

Zapovjednik Mijo Zorić istaknuo je da je u ratnim akcijama čuvao svoje vojnike i da je neke akcije obavljao sam, kako pripadnici postrojbe ne bi bili u opasnosti.

-Imao sam u postrojbi 46 ljudi, petorica su preminula poslije rata, trojica su poginula u ratu, a šestorica su ranjena. Ja sam ranjen dva put, a ostali po jednom. Uvijek sam se izlagao, išao sam prvi ispred svojih vojnika. Ako sam neku akciju mogao sam odraditi, išao sam sam. Uvijek sam čuvao vojsku, rekao je Mijo Zorić.

Po obilasku bojišnice pripadnici postrojbe vratili su se u Vatrogasni dom DVD-a Donja Rečica, gdje je okupljanje nastavljeno druženjem. (b.o.)