Prvi Karlovački

Petak u Karlovcu u znaku specijaliteta s gljivama

Autor: Miloš Milovanović

14.10.2021

Karlovac

Ove jeseni istražite ponudu jela s gljivama u karlovačkim restoranima

U dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac učenici škole, budući kuhari pripremat će sutra jela s gljivama. Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih, zahvaljujući uzgoju i konzerviranju, možemo koristiti cijele godine ipak su najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji vrganj. Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim jelima. Od njih se mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna predjela, prilozi, glavna jela i još puno toga.

Ako želite isprobati nove kombinacije okusa posjetite restoran praktikum Pod starimi krovovi u petak,  15. ovog mjeseca, od 10 do 13 sati i uživajte u specijalitetima posvećenim šumskoj deliciji – gljivi. U ponudi će biti: gulaš s gljivama, štrudla s gljivama i terina s gljivama.

Ovu aktivnost organiziraju učenici i djelatnici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac kao još jednu u nizu svojih promotivnih aktivnosti na temu pripreme tradicionalnih jela te promocije zanimanja. No, u jelima s gljivama ljubitelji gljiva mogu uživati tijekom čitave jeseni u karlovačkim restoranima.

Inspiraciju za pripremu jela s gljivama kao i odlične savjete o ovoj namirnici donosi na blogu Visit Karlovac, Hrvoje Stojanov u receptu za Jesensku pitu s vrganjima, sirom i tikvom.