Gradska knjižnica

Peta TEDxKarlovacLibrary konferencija

VIŠE IZ RUBRIKE

Konferencija

Dobivši godišnju licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ postala je dio velike TED zajednice

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac petu je godinu za redom dobila licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije. Ovogodišnja konferencija održat će se u petak, 22. rujna 2023. g. u 19 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac.

TED je neprofitna organizacija posvećena „idejama vrijednim širenja“, a započela je radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i stručnjaci su zamoljeni da održe govor svog života u 18 minuta. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Dobivši godišnju licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ postala je dio velike TED zajednice.

Na petoj TEDxKarlovacLibrary konferenciji sudjelovat će pet govornika:

  • Natko Beck specijalist je radiologije i član centra za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku poliklinike Life. Aktivan je na društvenim mrežama s javnozdravstvenom misijom zdravstvenog opismenjavanja, za što je dobio nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću “Komunikator godine 2020.” Od na prvog programu Hrvatske Radio Televizije započinje s moderiranjem emisije “Dr. Beck” u kojoj 4 dana u tjednu približava stanja iz medicine.
  • Đurđica Orepić privatna je poduzetnica i majka troje djece koja do svoje 47 g. nije imala tenisice u ormaru. Nakon 1. maratona istrčanog zbog oklade mijenja svoj život naglavačke. Do danas je u 9 g. uspješno završila 11 Ironmana ( swim 3,8 km / bike 180 km/ run 42.2 km) diljem svijeta, od kojih je šest puta bila na postolju u svojoj dobroj skupini. O njoj je snimljen dokumentarni film "Ironwoman".
  • Hrvoje Jurić vrsni je fotograf, biciklist i putopisac. Godine 2019. napravio je krug oko svijeta i postao prva osoba kojoj je to uspjelo na električnom biciklu. Trenutno putuje u društvu svoja dva psa, Enom i Maxom, radi foto i video reportaže i živi u automobilu.
  • Filip Trezner, osnivač je i predsjednik udruge mladih Izvan fokusa te potom i direktor Izvan fokusa produkcije te organizator mnogobrojnih manifestacija i festivala. Kao predsjednik udruge bavio se volonterskim radom za što je osvojio Državnu nagrade za volontera RH i Najvolontera Grada Karlovca, a za vođenje festivala «Foto dana mladih» i nagradu za najboljeg mladog projektnog voditelja u RH koju dodjeljuje HUUP. Izabran je i u top 6 svjetskih mladih projektnih voditelja na natjecanju Young Project Manager of the Year 2016. i dobio priznanje za osobna postignuća.
  • Nikola Borić bivši je uspješni poduzetnik, sportaš i trener. Prije osam godina je svoje tri tvrtke vrijedne milijune eura poklonio i otišao živjeti u blizini sela Kokočak pokraj Orahovice gdje je sagradio svoju prvu kuću od zemlje, drva i slame i na svoju farmu doveo životinje. S djevojkom je osnovao Shumsku Farmu i klaster pod nazivom Made in Papuk. Par uzgaja hranu na organski i ekološki način za vlastite potrebe, ali i za prodaju.

Sponzori konferencije: Aquatika- Slatkovodni akvarij Karlovac / Donat MG / Frak / Grad Karlovac / Heineken Hrvatska / Iločki podrumi / Jamnica / Karlovačka banka / Karlovačka županija / McDonalds Karlovac / Ministarstvo kulture i medija RH / Paviljon Katzler / Pivovara Podrum / PPK karlovačka mesna industrija Karlovac / Restoran Kvaka / Studentski centar Karlovac / Svjećarsko medičarski obrt Prstec / Tiskara Pečarić&Radočaj / Turistička zajednica Grada Karlovca / Zmajska pivovara / Žitoproizvod

Besplatne karte za Konferenciju mogu se podići na Zavičajnom odjelu Gradske knjižnice od ponedjeljka, 18. rujna 2023.