Prvi Karlovački

Pet selekcija mlađih uzrasta Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac nastupit će u državnim ligama

Autor: Branko Obradović

23.09.2022

Sport

Tri selekcije u ženskoj konkurenciji i dvije u muškoj

Rukometni klub Škola rukometa Karlovac predstavio je u svojim prostorijama u Sportskoj dvorani na Rakovcu sve selekcije mlađih uzrasta, koje će se natjecati u novoj sezoni.. Voditelj Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac Miloš Đanković istaknuo je da će se u novoj sezoni na razini države natjecati pet selekcija u velikom rukometu, tri u ženskoj konkurenciji i dvije u muškoj.

-Kod djevojčica uvedena je kategorija kadetkinja U16, to su igračice rođene 2006. i 2007. godine, a njihov trener je Dražen Keča, koji vodi i seniorke. Tu su u toj selekciji i četiri igračice koje igraju za seniorsku momčad. Selekcija U14 vodi trener Ivica Ljubić, a to su mlađe kadetkinje rođene 2008. i 2009. godine. U12 selekciju, a to su igračice rođene 2010, i 2011. godine vodi trener Danijel Grbačić, kazao je Miloš Đanković.

U muškoj konkurenciji natjecat će se dvije selekcije, igrači do trinaest i do jedanaest godina.

-Naše starije selekcije otišle su u Hrvatski rukometni klub “Karlovac”. U13 selekcija u kojoj su dječaci rođeni 2009. i 2010. godine, a vodi je trener Zlatko Grčić. Danijel Grbačić vodi U11 selekciju. Znači ukupno u muškoj i ženskoj konkurenciji pet selekcija igra u državnim ligama, a ostali će igrati na natjecanjima u mini rukometu, istaknuo je Miloš Đanković.

Nakon pandemije, ponovno su formirane ekipe dječaka i djevojčica u nekoliko karlovačkih osnovnih škola. Istaknuto je da je problem što su mlađi uzrasti kod muških selekcija već nekoliko godina u Regiji Zapad, koja je puno slabija od Regije Središte.