Glazbeni spektakl na otvorenom "Klasika u parku" u nedjelju

Park ispred glazbene škole ponovno će se pretvoriti u veliku koncertnu dvoranu

VIŠE IZ RUBRIKE

Uživanje u glazbi

Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci, Karlovčan sa splitskom adresom

Glazbena škola Karlovac pripremila je i ove godine glazbeni spektakl na otvorenom pod nazivom Klasika u parku u nedjelju, 16. lipnja 2024. godine u 19:00 sati. Park ispred glazbene će se za tu priliku ponovno pretvoriti u veliku koncertnu dvoranu. Nakon prošlogodišnjih sjajnih izdanja pod istim nazivom ove se godine vraćamo s još boljim, atraktivnijim programom! Potaknuti uspjehom prošlih godina, praćeni velikom podrškom publike Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima ponovo dobiva nazivnik Karlovačkih simfoničara. U istom orkestru će se tako naći naši učenici, njihovi profesori, članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i orkestara HNK u Zagrebu i Rijeci.
Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci, Karlovčan sa splitskom adresom, koji ne propušta priliku za suradnju sa svojom bivšom školom. Tema ovogodišnjeg koncerta je plesna glazba, svjetski poznate kompozicije Brahmsa, Dvořáka, Gotovca, Šostakovića, Bizeta i Čajkovskog.

-Nismo nimalo razmetljivi kada kažemo da je program spektakularan i da će publika uživati u biserima klasične glazbe na otvorenom te da programom možemo parirati bilo kojoj svjetskoj metropoli! „Kultura dostupna svima“, moto je koji nas pokreće. Koncertima u lipnju promoviramo instrumente, glazbeno obrazovanje, kreativnu i kulturnu industriju i dajemo važnost klasičnoj glazbi. Prilika je to našim budućim učenicima da čuju kako zvuče instrumenti koje su odabrali. Koncerti su dar i predivnom karlovačkom parku u kojem živimo i radimo, roditeljima koji su podrška svojim malim glazbenicima, našim učenicima i možda budućim kolegama, našem gradu i najboljoj publici. Pozivamo gledatelje da ponesu dekice, dođu u park i pridruže nam se u jedinstvenim glazbenim doživljajima, pozivaju iz Glazbene škole.
Koncerte je sufinanciralo Ministarstvo kulture RH, Karlovačka županija i Grad Karlovac.