Policijska uprava karlovačka

"Pala" još petorica krijumčara

VIŠE IZ RUBRIKE

Na migrantskoj ruti

Prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Iz Policijske uprave karlovačke su izvijestili da su u protekla 24 sata uhvatili još pet krijumčara migranata.

-Policijski službenici PU karlovačke koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su od 27. do 28. veljače, u četiri odvojena slučaja spriječili krijumčarenja na području PU karlovačke.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su petorica osumnjičenih starosti između 23 i 37 godina (državljani Italije, Rumunjske, Turske i državljani Indije s dozvolom boravka u Republici Hrvatskoj), iz koristoljublja prevozili strane državljane u osobnim i teretnim vozilima koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema jednom osumnjičeniku policijski službenici postupali su i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, navedeno je u priopćenju.