Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije

Ožujak - mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva

VIŠE IZ RUBRIKE

Javnozdravstvena akcija

Ovom akcijom želimo skrenuti pozornost javnosti na potrebu povećanja znanja o raku debelog crijeva te mogućnostima prevencije

Povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, u suradnji s Karlovačkom županijom i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, organizira javnozdravstvenu akciju koja se planira održati, 18. ožujka, u Karlovcu, na lokaciji Domobranska 1, ispred Gradskog kazališta Zorin dom, u vremenu od 10 do 13 sati.

Središnji događaj bit će u 12 sati kada će se akciji pridružiti: prof. dr. sc. Nataša Antoljak - Nacionalna koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva,  Ivana Brkić Biloš, dr.med., spec. epidemiologije - Voditeljica Službe za epidemiologiju i prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prof. dr. sc. Neven Ljubičić - predsjednik povjerenstva Ministarstva zdravstva za koordinaciju provedbe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva te predstavnici zdravstvenih ustanova iz naše županije.

-Ovom javnozdravstvenom akcijom želimo skrenuti pozornost javnosti na potrebu povećanja znanja o raku debelog crijeva te mogućnostima prevencije s posebnim naglaskom na Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva, javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Tijekom javnozdravstvene akcije, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo odgovarat će na upite građana, davati savijete, educirati prisutne o Nacionalnom programu i raku debelog crijeva te će ponuditi mogućnost sudjelovanja svim zainteresiranima koji ulaze u ciljnu skupinu programa.

Ovim putem pozivaju građane da se pridruže akciji i prenošenjem poruka pomognu u osvještavanju javnosti o važnosti prevencije raka debelog crijeva.