Prvi Karlovački

Oživljeni srednjovjekovni karlovački vitezovi – Noć tvrđava počela danas, bogat program očekuje vas i sutra

Autor: Marta Marinović

29.04.2022

Kultura

Stari grad Dubovac zasijao je večeras spektakularnim bojama Svjetlosne predstave „Fortitude“. Posjetitelji su s humka ispred Starog grada uživali u nesvakidašnjoj igri svjetla i zvuka. Nešto ranije, oko 18 sati, posjetitelji su se družili sa srednjovjekovnim vitezovima i žiteljima.

Subotnji program

U subotu, 30. travnja od 10 do 18 sati program manifestacije obiluje različitim radionicama za cijelu obitelj poput kreativnih igara, radionice eksperimenata s bojama,  performansa s vatrom, radionice kirigami tehnike i slično. Posebno treba istaknuti pokaznu radionicu umjetnosti sokolarstva koja je uvrštena u nematerijalnu baštinu UNESCO-a. Posjetitelji će moći vidjeti prezentaciju umjetnosti sokolarstva, naučiti nešto više o pticama, opremi za sokolarstvo, a bit će organizirani i pokazni letovi sa sokolima. Oni najhrabriji će se sa pticama moći i fotografirati. Za sve pobornike aktivnog stila života, u sklopu projekta osmišljena je i turistička tematska staza utemeljena na fortifikacijskoj baštini grada Karlovca. Obilazeći najljepše dijelove grada, iskusni karlovački turistički vodiči ispričat će priče iz bogate karlovačke povijesti.

Dodajmo ovdje, kako se manifestaciji “Noć tvrđava” pridružilo više od 30 gradova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kako bi prikazali i osnažili svoju kulturnu baštinu.

FOTO: Dinko Neskusil