Prvi Karlovački

Ozaljski Crveni križ nastavio s projektom “Zaželi i pokreni se” kojim brinu o 90 korisnika i zapošljavaju 10 žena

Autor: Anamarija Radočaj

10.06.2021

Vijesti

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj provodi projekt “Zaželi i pokreni se” na području grada Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik. Projektom je zaposleno 10 žena s nižom razinom obrazovanja koje brinu o starijim osobama.

Predviđeno je bilo obuhvatiti 60 korisnika, međutim potreba je veća pa ih već sada imamo 90, još bi nam dobro došle jedna, dvije žene. Cilj je potaknuti i socijalnu uključenost. Neke od njih su dugo godina nezaposlene tako da im treba poticaj da krenu u sustav rada i da poboljšaju financijsku obiteljsku situaciju. Sve ono što te žene rade kod kuće, obavljaju i kod naših korisnika. Mi smo ruralno područje i imamo dosta starijeg stanovništva kojem puno znači razgovor, posjet i pomoć, kazala je ravnateljica Crvenog križa Ozalj Sanja Valčić.

Vrijednost projekta je 927.800,00 kuna, a traje do ožujka iduće godine.

-Nadamo se natječaju za treću fazu pa ćemo program provoditi u kontinuitetu. On se nadovezuje na sve ostale programe, ovo je i nama poticaj za osnaživanje naših radnih kapaciteta kako bismo i dalje mogli provoditi programe poput ovih.

Partner na projektu je i Grad Ozalj, a želju za nastavkom ovog projekta iskazala je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

-Izuzetno smo ponosni na rad Crvenog križa koji unatrag nekoliko godina projektima poboljšava život svi koji su u potrebi. Kada je prvi dio programa završio bilo je puno upita za dalje jer su se korisnici naviknuli, a 10 žena je dobilo priliku za posao. Čast nam je biti partner. Crveni križ Ozalj ima 25 zaposlenih, šest projekata vrijednosti oko šest milijuna kuna. Želimo da se ovaj projekt nastavi i dalje, kazala je Bošnjak.

Jedna od žena koje su zaposlene u navedenom projektu je Lidija Hanžek.

-Posao je lijep, ljudi se vesele i sretni su, a mi se osjećamo korisno. Dok nas nije bilo, tim ljudima je bilo teško, sada su opušteniji, računaju na naš dolazak i našu pomoć pri kupovini, čišćenju ili pak plaćanju računa.