Prvi Karlovački

Ovu subotu Karlovačke šetancije – Bludobolja i Zvjezdani vremeplov

Autor: Leo Stakovic

08.11.2019

Karlovac

Povijesnim šetnjama Zvijezdom završava projekt “Nove ideje u starim prostorima”- socijalno uključivanje kroz umjetnost i kulturu

Produkcijom dvije povijesne šetnje Zvijezdom završava projekt “Nove ideje u starim prostorima” koji je trajao 15 mjeseci u organizaciji udruge KA-MATRIX, a uključivao je kulturno umjetničke radionice te produkcije mjuzikla i igrokaza sa sudionicima starijim od 55 godina.

Sudionici završnih radionica u subotu, 9. studenog, izvest će čak dvije produkcije povijesnih šetnji Zvijezdom koje su protekla tri mjeseca osmišljavali pod vodstvom suradnice Sande Kočevar. Radi se o šetnjama pod nazivom “Bludobolja” koja kreće u 10 sati sa Trga bana Josipa Jelačića i “Zvjezdanom vremeplovu” koji kreće u 11 sati sa Strossmayerovog trga. Priče će Vas odvesti u davna vremena grada i ponuditi zanimljivi sadržaj koji nije toliko poznat javnosti. Što se jelo, što se pilo, nosilo, kako se liječilo, možete poslušati ove subote. Šetnje su besplatne i traju po 45 minuta, a uz svaku će posjetitelji dobiti i programski vodič kroz koji će moći pratiti priču.

Projekt “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz umjetnost i kulturu”, provodi se uz financijsku podršku Europske unije, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna.