Prvi Karlovački

Počinje 14. Tjedan psihologije pod motom „Čuvajmo mentalno zdravlje“

Autor: Sunčica Laić

15.02.2021

Karlovac

Predavanja su za građane potpuno besplatna, a potrebna je prethodna prijava putem Facebook stranice Društva psihologa Karlovac, putem qr koda ili na mail tjedanpsihologijekarlovac@gmail.com

Danas  počinje 14. Tjedan psihologije koji se održava u cijeloj državi u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva s ciljem popularizacije psihologije i odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Slogan ovogodišnjeg Tjedna psihologije je „Čuvajmo mentalno zdravlje“, a u obilježavanju raznim aktivostima, predavanjima i radionicama sudjeluje i Društvo psihologa Karlovac koje okuplja psihologe Karlovačke županije.

-Organizirana su tri predavanja za građanstvo koja će se odvijati putem zoom aplikacije u ponedjeljak, srijedu i petak od 18 sati. U ponedjeljak predavanje pod nazivom Postizanje kontrole te psihološka zaštita održat će psihologinja Tatjana Farkaš Radočaj. U srijedu predavanje pod nazivom „Anksioznost i panika, trebam/moram li s time živjeti održat će mag. psihologije Ivana Barić. Ovo predavanje je ustvari značajno jer smo sami svjedoci da su u zadnjih godinu dana anksioznost i panika postali pratitelji života mnogih ljudi. U četvrtak, također u 18 sati preko zoom aplikacije, predavane pod nazivom „Pregovaranje -što trebamo imati na umu kako bismo postigli pozitivan ishod“, održat će mag. psihologije Petra Sutlić, ističe predsjednica Društva psihologa Karlovac, Ana Budimir.

Predavanja su za građane potpuno besplatna, a potrebna je prethodna prijava putem Facebook stranice Društva psihologa Karlovac, putem qr koda ili na mail tjedanpsihologijekarlovac@gmail.com.

-Osim navedenih predavanja koja su besplatna otvorena za sve zaineresirano građanstvo, kolegica Davorka Bišćan i ja u Tjednu psihologije vodit ćemo dvije radionice za djelatnike Crvenog križa Karlovac na osnovu njihove iskazane potrebe i kao nastavak suradnje koju smo započeli formiranjem timova za psihosocijalnu pomoć na području grada Gline, naglasila je Budimir.