Kinoklub Karlovac

Ove godine Kinoklub Karlovac organizira program “FUSE_work in progress”

VIŠE IZ RUBRIKE

  Šesto izdanje

  Kroz projekt će biti realizirana izložba GIF for FUSE 2023., umjetnički filmski rad koji će nastati u radioničkom programu suradnjom mladih umjetnika i projekcija odabranih kratkometražnih filmskih radova uz filmsku analizu te prikazivanje nastalog filmskog rada

  Od travnja do kolovoza 2023. godine Kinoklub Karlovac provodi projekt pod nazivom “FUSE_work in progress”, svojevrsni spin-off projekt festivala Film Under Severe Experiment (FUSE), koji će ove godine imati 6. izdanje. “FUSE_work in progress” je pod pokroviteljstvom Saveza udruga Klubtura, a Kinoklubu su partneri projekta Udruga Blank iz Zagreba i Studio Kreativnih Ideja Gunja MMC SKIG iz Gunje. Kroz projekt će biti realizirana izložba GIF for FUSE 2023., umjetnički filmski rad koji će nastati u radioničkom programu suradnjom mladih umjetnika i projekcija odabranih kratkometražnih filmskih radova uz filmsku analizu te prikazivanje nastalog filmskog rada.

  • GIF for FUSE 2023. naziv je 5. izdanja međunarodne izložbe autorskih radova u GIF formatu, koja se odvija u sklopu programa filmskog festivala FUSE – Film under Severe Experiment, a pokrenula ju je 2019. godine Platforma F12. Organizatori pozivaju sve zainteresirane autorice i autore na slanje vlastitih GIFova na Otvoreni poziv za umjetnike_ce namijenjen ovogodišnjem izdanju izložbe. Kao i prethodnih godina, GIF for FUSE 2023. bit će dostupan kao fanzin u virtualnom i tiskanom obliku. Izložbu s QR-kodovima moći ćete pogledati u sklopu ovog projekta u Zagrebu, Gunji i Varaždinu dok će videoinstalacija s kompilacijom GIF-ova biti prikazana na otvaranju FUSE festivala u listopadu 2023. godine. Prijavu, koja treba sadržavati rad u GIF formatu veličine do 25 MB i osnovne informacije o autoru_ici (ime, prezime, kontakt i adresu te Instagram ili drugi portfolio, ako su dostupni), potrebno je poslati e-mailom: festivalfuse@gmail.com do 25. lipnja. Kinoklub Karlovac, Frana Kurelca 4, Karlovac, Croatia mob: +385 99 2030503 +385 95 9062523 e-mail: festivalfuse@gmail.com Facebook: @festivalfuse Instagram: @festival.fuse
  • Radionički program Sudionici će uz mentorsku podršku voditelja redatelja Igora Jelinovića i snimatelja Marinka Marinkića snimiti materijal u Karlovcu, a zatim će sudionici u Zagrebu dobiveni sadržaj montirati. Radionički program bit će održan 24. lipnja u Karlovcu (snimanje) te vikend 30. lipnja i 1. srpnja 2023. u Zagrebu (montaža), a broj mjesta je ograničen. Polaznici mogu sudjelovati na jednoj ili obje aktivnosti, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Prijavnica : https://forms.gle/nHapRePMsijr5p5e8 Glavni ciljevi projekta “FUSE_work in progress” su edukacija i povezivanje mladih autora te upoznavanje publike s eksperimentalnim filmovima i takozvanim hibridnim formama filmova. Projekt izlazi iz granice tradicionalne prakse, potiče spajanje kinematografije i ostalih umjetnosti.

  “FUSE_work in progress” provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.