Dodjela medalja autorima najuspješnijih inovacija na ovogodišnjoj iKA-i

"Ove godine bilo je manje izložaka, ali su bili izuzetno kvalitetni"

VIŠE IZ RUBRIKE

Dodijeljena brojna odličja

Ove inovacije, ako budu komercijalizirane i približno na način kako su to bile dosadašnje, donijet će nova radna mjesta i bolji život stanovnicima Karlovačke županije, poručio je Kuzman.

U Tehničkoj školi Karlovac danas je upriličena dodjela medalja autorima najuspješnijih inovacija na ovogodišnjoj iKA-i, 15. – izložbi inovacija Karlovac.

Najboljima, po odluci Ocjenjivačkog suda uručene su zlatne, srebrne i brončane medalje u dvije kategorije, i to mladi inovatori i seniori. Također, uručene su i posebne nagrade Hrvatske zajednice inovatora.

O ovogodišnjim izlagačima i samim inovacijama više je rekao predsjednik Ocjenjivačkog suda, Vladimir Tudić.

-Ove godine smo imali manje izložaka nego ranije, njih 50-ak, ali smo imali izuzetno visoku kvalitetu jer su nam se na izložbi pojavili svi izlošci koji su zadnjih godinu dana bili na drugim izložbama, svjetskim izložbama i dobili su krasna odličja. Tako smo ove godine podijelili puno više medalja nego što smo i planirali. Na ovoj izložbi ukupno je nagrađeno 70 posto izlagača. Vodili smo se uobičajenim kriterijima iz pravilnika naše udruge, a to je da ocjenjujemo i kreativnost i tehnološku razinu, komercijalnu vrijednost i imali smo kategoriju ekskluzivnog prava svakog člana ocjenjivačkog suda da na osnovu svojih kompetencija i znanja osobno nagradi neku inovaciju u svom području znanstvenog djelovanja, izjavio je Tudić.

Predsjednik organizacijskog odbora iKA-e i predsjednik Županijske komore Karlovac, Zlatko Kuzman to je prilikom istaknuo:

-Veliko nam je zadovoljstvo da je ovogodišnja, 15. iKA ovako uspješno završila, da smo imali veliki broj inovatora i vrlo uspješnih izložaka što se vidi i po ovom broju dodijeljenih nagrada. Stalno ponavljamo i nećemo se nikada od toga umoriti da je svaki razvoj, a naročito gospodarski vezan za inovacije i inovatore. Sve naše najveće karlovačke tvrtke bazirane su na inovaciji i inventivnosti domaćih poduzetnika i veliki broj zaposlenih u Karlovačkoj županiji živi od rada ljudi koji su na ovoj izložbi sudjelovali ranijih godina. Zbog toga vjerujemo da će ove inovacije koje su danas ovdje prezentirane, ako budu komercijalizirane i približno na način kako su to bile dosadašnje, donijeti nova radna mjesta i novi bolji život stanovnicima Karlovačke županije, poručio je Kuzman.