Sajam u Gudovcu

Ovan Maria Frketića - šampion stočarske izložbe

VIŠE IZ RUBRIKE

Državna stočarska izložba

U sklopu sajma održana je i 30. državna stočarska izložba gdje je oko 170 izlagača iz 15 županija predstavilo preko 400 grla domaćih životinja

Proteklog vikenda na sajamskom prostoru Gudovac, održan je 30. jubilarni bjelovarski sajam, središnje mjesto okupljana prvenstveno poljoprivrednika i najvažnijih distributera poljoprivredne opreme, ali i ostalih gospodarstvenika i obrtnika iz raznih djelatnosti.

U sklopu sajma održana je i 30. državna stočarska izložba gdje je oko 170 izlagača iz 15 županija predstavilo preko 400 grla domaćih životinja, goveda, konja, peradi, ovaca i koza. Već godinama, na državnim stočarskim izložbama sudjeluju i predstavnici karlovačke županije, uglavnom u ovčarskom dijelu izložbe.

Ovaj put je uzgajivač ovaca Mario Frketić iz Bukovja Netretićkog izlagao svoju kolekciju ovaca ličke pramenke, a njegov ovan je u kategoriji hrvatskih izvornih pasmina, proglašen šampionskim grlom te je okićen šampionskim zvonom i lentom.

Ovom nagradom nastavlja se niz odličnih rezultata naših ovčara na dosadašnjim izložbama u Gudovcu, što potvrđuje i kvalitetan rad karlovačkog područnog ureda Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), nekad tzv. selekcijske službe i voditelja ureda Vlade Biturajca.