Prvi Karlovački

Ovaj tjedan pojačana kontrola prometa

12.08.2019

Karlovac

Od danas do nedjelje provodi se pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen s akcijama organizacije TISPOL - mreže prometnih policija država Europe i na području PU karlovačke.

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama dogodilo se 100 prometnih nesreća s nastradalim osobama, dok su u tri nesreće poginule tri osobe, a ukupno je ozlijeđeno 159 osoba, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Policija će tako od danas do nedjelje provoditi pojačan nadzor brzine kretanja vozila usklađen s akcijama organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europe i na području PU karlovačke.

U kontrolu prometa uključen je maksimalno raspoloživi broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i drugo.

Stoga iz PU karlovačke apeliraju na sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na povoljno stanje sigurnosti u prometu. (rb)