Otvorenje 9. hrvatskog trijenala akvarela u Galeriji „Vjekoslav Karas“

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Galeriji „Vjekoslav Karas“ u srijedu, 18. svibnja, u 19 sati premijerno se otvara deveto izdanje već tradicionalnog hrvatskog trijenala akvarela. Svrha hrvatskog trijenala akvarela jest pružiti uvid u svojstva i značajke akvarela kao likovne tehnike i discipline, prikazati najnovija djela nastala u Hrvatskoj u posljednje tri godine, upozoriti na imena i nove autorske darovitosti. Hrvatski trijenale akvarela održava se svake treće godine, počevši od 1998. godine.

    U veljači 2022. godine objavljen je javni natječaj na koji se ukupno odazvalo dvjesto pet umjetnika. Članovi odbora za  izbor djela - povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, akademski slikar Josip Zanki i akademski slikar Tomislav Buntak za postav izložbe izabrali su sto deset umjetnika. Dobitnik Velike nagrade 9. hrvatskog trijenala akvarela je djelo „Jutarnje stube“, akademskog slikara Damira Facana Grdiše.

    Autorica likovnog postava 9. hrvatskog trijenala akvarela u Galeriji „Vjekoslav Karas“ je voditeljica Galerije i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Izložba ostaje otvorena do 26. lipnja 2022. godine, a može se razgledati utorkom i četvrtkom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 8 do 19 sati, subotom od 10 do 16 sati i nedjeljom od 10 do 12 sati.