Prvi Karlovački

Otvorene su prijave za Rastoka trail

14.08.2019

Vijesti

Počele su prijave za utrku Rastoke trail, koja se održava 7. rujna na Rastokama.

Možete se prijaviti na dvije različite staze, jedna je staza dugačka 12 kilometara. Staza je namijenjena početnicima ali i onima iskusnijima koji se žele iskušati na nešto lakšem dužem trailu. Staza se sastoji od jednog kruga i proteže se kroz šumu Jelvik i rijeku Koranu. Osim po stazi većinom uz samu rijeku Koranu posebna je i po kratkom okretu u špilji ali i trčanju preko pontonskog mosta. Staza je u potpunosti označena reflektirajućim trakama i raznim oznakama. Na ovoj stazi organizator je pripremio nekoliko okrepa, a za pozicije istih saznat ćete na brifingu prije starta utrke. Elevacija staze iznosi 330 m. Prijave za stazu su ovdje.

Druga staza je ponešto kraća, dugačka je sedam kilometara. Staza je namijenjena početnicima ali i onima koji su nešto iskusniji. Staza se sastoji od jednog kruga i prolazi kroz nedirnutu prirodu. Većim dijelom se staza proteže uz samu rijeku a posebna je i po kratkom ulasku u špilju i trčanju preko pontonskog mosta. Staza je u potpunosti označena reflektirajućim trakama i raznim oznakama. Kratka staza prolazi većim dijelom istom stazom kao duga staza tako da, ako niste u formi svakako se odlučite za kraću verziju. Osim u startu/cilju organizator je osigurao jednu okrepu na stazi. Elevacija staze iznosi 150 m. Prijave za staru su ovdje.

Utrku organizira Turistička zajednica grada Slunja u suradnji s Atletskim klubom Plitvice. Rok prijave je do 31. kolovoza, a prijaviti se možete ovdje. (ma)