CEIK i USKA

Otvorena planinarsko - edukativna staza "Seljanova šetnica"

VIŠE IZ RUBRIKE

Zvjezdano ljeto

Iz USKA-e pozivaju građane da se uključe u "Planinarsku školu za sve", škola je besplatna i svi su dobrodošli

U subotu je službeno otvorena planinarsko - edukativna staza "Seljanova šetnica" u sklopu  "Planinarske škola za sve" u organizaciji Planinarskog društva Karlovac i Udruge slijepih USKA, pod vodstvom planinara i ekspedicioniste Mladena Kuke.

Radi se o nastavku dugogodišnje suradnje i partnerstva slijepog samuraja Mirsada Bećirovića predsjednika Udruge slijepih USKA i Sportsko Rekreativnog Centra Labrador i Mladena Kuke, predsjednika PD Karlovac, CEIK Braća Seljan i osnivača Muzeja planinarstva i ekspedicionizma Grada Karlovca.

U sklopu ove jedinstvene škole te povodom 444. rođendana Grada Karlovca, u subotu je službeno otvorena planinarsko edukativna staza "Seljanova šetnica".

Staza je dugačka 7 km i prolazi najljepšim dijelovima Karlovca i okolice. Trasa staze počinje ispred kuće Seljanovih na Gazi, potom slijedi kuća prve hrvatske alpinistice Dragojle Jarnjević, obala Kupe, crkva Snježne Gospe, Stari grad Dubovac, Borlin gaj, Tičarnica, Muzej planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca (Vila Anzić) gdje je upriličena okrijepa i dodjela priznanja.

Cijeli događaj uveličala je svojim dolaskom u Muzej planinarstva i ekspedicionista Grada Karlovca hrvatska sopranistica Lidija Horvat-Dunjko sa suprugom.

Najveći broj sudionika subotnjeg događaja bili su članovi Udruge slijepih USKA istaknuo je Mladen Kuka.

-Iznimno smo ponosni na članicu USKA-e, slijepu osobu Elenu Mrkonju koja je prošla cijelu šetnicu uz pomoć i asistenciju Darka Nerala i Tomislava Cvitaka. Radi se o mladoj studentici jednoj od najaktivnijih članica Udruge USKA i Sportsko Rekreativnog Centra Labrador, koja je svojom prisutnošću i pozitivnom energijom pridonijela prvom izletu "Planinarske škole za sve", veliko hvala i planinarki Milici Kraguljac na asistenciji, te svim sudionicima" naglasio je predsjednik USKA-e Mirsad Bećirović.

Na kraju izleta svi su se osladili planinarskim palačinkama koje je pripremila članica USKA-e Ana Čunović. Onima koji su prvi puta prošli stazom "Seljanova šetnica" uručena su i priznanja, a to su Elena Mrkonja i volonterka USKA-e Ana Rupprechter.

Iz USKA-e pozivaju građane da se uključe u "Planinarsku školu za sve" škola je besplatna i svi su dobrodošli.