Prvi Karlovački

Otvorena nova slastičarnica na Korzu – Tara sweets

Autor: Ksenija Begović

17.07.2020

Mozaik

Na karlovačkom Korzu prije dva dana je s radom počela slastičarnica Tara sweets. Vlasnici su Željko Goluža i Predrag Rajaković, ugostitelji s dugogodišnjim iskustvom, a Goluža kaže da je smatrao da u gradu nedostaje upravo ovakvo mjesto.

Duže vrijeme razmišljam o ovom segmentu ugostiteljstva. Jedan od razloga za otvaranje je bio da proširimo naš posao i poslovanje, a drugi razlog je da smo smatrali da nešto ovakvo fali gradu; slastičarnica malo modernija, s osmišljenim kolačima i slasticama. S obzirom na taj novi koncept koji grad nema, očekujem da će to biti prihvaćeno, kazao je Goluža.

Tara sweets nudi veliki izbor kolača, slastica i sladoleda za čiju je recepturu zaslužna Žaklina Troskot, vlasnica renomirane zagrebačke slastičarnice Amelie. Značaj dio ponude su originalne slastice, osmišljene baš za novu karlovačku slastičarnicu. U pripremi je i recept za originalni kolač koji će nositi ime Tara, od istih će sastojaka biti i istoimeni sladoled, otkriva Žaklina.

Mogu se kušati razne slastice od lagane Pavlove s bobičastim voćem, Boney M. čokoladne mousse torte ili pak limun-pistachio kupole Ciao Tutti. Klasičari ovdje mogu pronaći prhku pitu Apple crumble, kremšnite, princess krafne i Cookie.  Također Tara sweets nudi i 12 vrsta domaćeg sladoleda.

Gostima se nudi i kupnja za van kako bi u savršenim kolačima mogli uživati iz udobnosti svoga doma.