Čarolija susreta može početi, sve je spremno za Advent u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Svakoga dana budi se karlovačka božićna priča uz kuhano vino, fritule i razne druge delicije koje će bogatiti Advent u Karlovcu.

  -Treći Advent u Karlovcu napokon je spreman! Tjednima smo pripremili božićne dekoracije i karlovačko prvo Božićno selo, koje se nalazi u parku između kina Edison i Zorin doma. Karlovac će ponovno dobiti svoj božićni sjaj, a mi jedva čekamo da se cijeli prostor ispuni ljudima.  Gastronomska ponuda je bogata, na štandovima se nalazi raznolik asortiman hrane, pića i suvenira, istaknuo je predsjednik Udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

  "Ljubav ide kroz želudac" stara je poslovica koja vrijedi i za Advent u Karlovcu.

  -Velika vrijednost ove manifestacije je segment gastro ponude. Mogu reći da Advent prednjači po tome, a druge manifestacije bi se trebale ugledati na to. U Karlovcu imamo bogatu gastronomsku ponudu koja nije dovoljno prezentirana i promovirana. Turistička zajednica će nastojati u suradnji sa ugostiteljima promijeniti tu činjenicu. Zanimljivo je istaknuti da posjetitelj kada prvi puta dođe na neku lokaciju prvo osjeti mirise i okuse, a tek onda pamti sliku. Prema tome, sigurna sam da će naši posjetitelji otići s Adventa želuca punog lijepih uspomena, rekla je direktorica Turističke zajendice Grada Karlovca, Marin Burić.

  Advent u Karlovcu će trajati sve do Nove godine, odnosno 17 dana.

  -Za Karlovac je važno što je ove godine Advent napravio korak naprijed i sadržajno i vizualno. Pokazuje se kako Udruga Izvan fokusa može uvijek napraviti više kako bi naš Advent pokazao svoj puni turistički potencijal, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

  Narednih dana posjetitelji će uživati u srcu Karlovca, a ono što je važno za sam grad, družit će se Karlovčanin sa Karlovčaninom, zajedno, u toplini božićnog duha.  (ma)

   

  foto: i.č.