Prvi Karlovački

Otvorena izložba Retro igračke u ZILIK-u

Autor: Sunčica Laić

04.10.2021

Mozaik

Zavirite u malu sobu s igračkama i igrama koje će one veće vratiti u prošlost, a onim manjima pokazati s čime smo se sve nekad zabavljali, poručila je tajnica udruge Eko pan, Valentina Mesarić.

Izložba Retro igračke koju organizira udruga Eko pan u okviru projekta Eko knjižnica igračaka – igrom do promjena, otvorena je u ponedjeljak u Galeriji ZILIK.

-Izložba je jedno kratko putovanje u ne tako davna djetinjstva, podsjetnik na nekakve drage predmete, igre i igračke koje svoje puno značenje dobivaju u interakciji s onim zbog kojeg su i nastali, djetetom koje smo bili. Za one najmlađe, ova izložba je izlet u daleku prošlost u kojoj su neke igračke možda bile drugačije, ali potreba za igrom i druženjem jednako je važna kao i danas. Zavirite u malu sobu s igračkama i igrama koje će one veće vratiti u prošlost, a onim manjima pokazati s čime smo se sve nekad zabavljali, poručila je tajnica udruge Eko pan, Valentina Mesarić.

Izložba će biti postavljena do 15. listopada i to radnim danom od 9 do 12 i od 17 do 19 sati, u subotu 9. listopada od 9 do 13 sati i u nedjelju od 16 do 19 sati.

Mesarić je rekla i kako su ovom izložbom htjeli promovirati i Panovu eko knjižnicu igračaka koja se nalazi u prostorijama udruge Eko pan u Radićevoj ulici i takva je šesta knjižnica u Hrvatskoj.

-Članom naše knjižnice postaje se donacijom rabljene igračke i kao u pravoj knjižnici moguće je posuditi tri igračke na mjesec dana nakon čega ih vratite i možete posuditi tri nove, izjavila je.

Inače, izložba se organizira s ciljem promocije smanjenja otpada poticanjem na racionalnu potrošnju, razmjenu i čuvanje.

Projekt Eko knjižnica igračaka – igrom do promjena podržavaju Grad Karlovac i tvrtka Zelenilo.