Cvjetni aranžmani će se moći razgledati u utorak i srijedu od 8 sati do ponoći

Otvorena "Cvjetna razglednica" - poklon gradu Karlovcu za rođendan

VIŠE IZ RUBRIKE

  Druga Cvjetna razglednica - poklon gradu Karlovcu za 443. rođendan, danas je otvorena u Obrtničkom centru. Razglednicu su zajednički pripremile vrijedne ruke karlovačkih i dugoreških cvjećarki pa su u dvorištu Obrtničkog centra postavile pet velikih cvjetnih instalacija od svježeg i umjetnog cvijeća.

  Također, želja im je bila ovom manifestacijom dati svoj doprinos i oživjeti Zvijezdu. Cvjetni aranžmani će se moći razgledati u utorak i srijedu od 8 sati do ponoći.

  Predsjednicu Ceha cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca Natalie Mandić Penić prilikom svečanog otvorenja među ostalim je izjavila da ove godine sudjeluje duplo više cvjećara nego prije dvije godine, što smatra velikim uspjehom, jer kada se uzmu u obzir svi problemi koji su snašli gospodarstvo, a posebno obrtnike, onda je ova manifestacija već sada uspjela.

  -Smisao i korist ovakvog poklona našem Gradu za rođendan je višestruka. Ideja nam je bila da se svi posjetitelji koji svrate u naš Centar u lijepom cvjetnom okruženju opuste i uživaju, naprave nekoliko fotografija ili selfija koje će zatim dijeliti na društvenim mrežama, čime će promovirati naš rad ali i naš Grad, rekla je Mandić Penić.

  Predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca, Stipo Adžaga zadovoljan je što su se cvjećarke okupile i odradile velik posao, jer pored svog redovnog rada u cvjećarnicama našle su vremena i snage slagati prekrasne cvjetne aranžmane, da bi uljepšale karlovačko Zvjezdano ljeto te da bi promovirale svoje zanimanje ali i obrtništvo u cjelini.

  -Ustrajat ćemo i dalje na organizaciji ovakvih manifestacija, jer i one pred pandemijske godine kad je bila Prva cvjetna razglednica dobili samo potvrdu da smo na dobrom putu. Ove godine, kaže Adžaga još smo proširili manifestaciju tako što smo uključili i Ceh frizera, a dogodine vjerujem da ćemo uključiti još neke cehove, čime ćemo proširiti ponudu i našim sugrađanima približiti naš rad i obrtništvo i kroz ovakvu zabavnu manifestaciju, izjavio je Adžaga.

  Zamjenica gradonačelnika Karlovca Ivana Fočić rekla je da je Cvjetna razglednica jedinstven i jedan od ljepših poklona našem Gradu. -Upravo ovakav poklon opisuje naš grad, jer što ima ljepše od cvijeća. U ime gradske uprave zahvalila je svim vrijednim karlovačkim obrtnicima koji se nesebično trude da naš grad izgleda ovako lijepo. Isto tako zahvalila je frizerima koji će dodatno uljepšati ovo događanje.

  Prisutnima su se prigodnim riječima obratili direktorica TZ Grada Marina Burić i predsjednika Područne obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković. Isto tako svim sudionicima i sponzorima dodijeljene su zahvalnice za njihov trud i vrijeme koje su odvojili kako bi ukrasili ovaj prostor.

  Zahvalnice su dobili: Višnja Pavlović, cvjećarnica Doroteja, Višnja Bendeković, cvjećarnica Ruža, Ivana Spudić - Martinjaš, cvjećarnica Mimoza, Ružica Češković, cvjećarnica Iris, Biserka Karač, cvjećarnica Tratinčica, Irena Klokočki, cvjećarnica Tratinčica, Tihana Grašić, cvjećarnica Bloom, Ines Madžarac, cvjećarnica Sora, Lujza Vidović, cvjećarnica Begonija, MDM Karlovac, cvjećarnica Supernova i Natalie Mandić Penić, cvjećarnica Flores.

  Isto tako zahvalnice su uručene i sponzorima koji su sufinancirali Cvjetnu razglednicu, bez kojih ovaj događaj ne bilo moguće organizirati, a to su:  Turistička zajednica grada Karlovca, Grad Karlovac, tvrtka Zelenilo i Padma flowers iz Zagreba.

  U glazbenom djelu svečanosti nastupio je Stjepan Magdić na harmonici, učenik Glazbene škole Karlovac u klasi profesora Tomislava Krvarića.

  Cvjetna revija frizura koju je pripremilo šest frizerskih salona sa svojih 19 modela uveličali su drugi dio svečanosti.

  Bile su to svečane i avangardne frizure sa cvjetnim instalacijama i detaljima. Sudjelovali su Frizerski saloni: Nika, Sa.Ni Art, Sandi, Blanka, Stil i Mevlida.

  Predsjednica Ceha frizera garda Karlovca Kristina Tina Lukačić, kaže da im je zadovoljstvo što su se mogli uključiti u Cvjetnu razglednicu i zahvaljuje Cehu cvjećara koji ih je pozvao i omogućili da i na ovaj način pokažu što znaju i potvrde još jednom da je frizerska struka zapravo umjetnost.

  Svečanosti su prisustvovali i pročelnicu UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam grada Karlovca, Danijela Peris, direktor TZ Karlovačke županije, Željko Fanjak, predsjednik Udruženja obrtnika grada Rijeke, Darko Sertić, predsjednika Udruženja obrtnika grada Jastrebarskog Stipe Bučar te predstavnici lokalnih Udruženja obrtnika iz gradova Ozlja, Slunja, Ogulina i Duge Rese.