Turistička zajednica grada Karlovca

Otvoren javni poziv za sufinanciranje manifestacija drugih organizatora u 2024.

VIŠE IZ RUBRIKE

Prijavite se

Na raspolaganju je 50 tisuća eura, prijave se primaju do 31. listopada

Turistička zajednica grada Karlovca petu godinu raspisuje Javi poziv za sufinanciranje manifestacija drugih organizatora u 2024. godini. Na raspolaganju je najveći fonda do sada i iznosi 50 tisuća eura koji su zajednički osigurali Grad Karlovac i gradska Turistička zajednica.

-Na javni poziv mogu se javiti sve pravne i fizičke osobe; obrti, udruge, zadruge, turističke agencije, trgovačka društva, javne ustanove u kulturi, a poduprijet će se one kulturne, umjetničke, gastro sportske zabavne manifestacije koje doprinose specifičnim ciljevima rada Turističke zajednice. Kad govorimo o tim ciljevima onda je to svakako razvoj i unaprjeđenje turističke ponude grada, a sve u cilju cjelogodišnje turističke ponude, promocija i podizanje vidljivosti grada te naravno povećanje ugostiteljskog i ostalog turističkog prometa, istaknula je direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić.

Javni poziv otvoren je od danas do kraja listopada. Prijave se zaprimaju u Turističkoj zajednici grada Karlovca do 31. listopada bez obzira na način dostave, a sve informacije dostupne su na internet stranici Turističke zajednice www.visitkarlovac.hr  U 2023. godini ukupno je kroz ovaj javni poziv sufinancirano 31 događanje u gradu.

-Želja nam je s novim Javnim pozivom u 2024. da pozovemo i dobijemo neke nove organizatore i neka nova događanja koja još nismo imali na području našeg grada. Natječaj provodimo u listopadu kako bi na vrijeme proveli izbor manifestacija za sufinanciranje i kako bi one ušle u godišnji program rada Turističke zajednice za 2024. godinu, poručila je Burić.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris napomenula je da Grad unatrag nekoliko godina ulaže značajna sredstva u organizaciju turističkih događanja i manifestacija koje su sad već prepoznate i na nacionalnoj razini.

-Kroz javne pozive unutar tih manifestacija primijetili smo interes drugih organizatora da se uključe u naše manifestacije i da tu zaista ima prostora i za druge, da se uključe i privatni sektor, i udruge, i institucije i svi ostali dionici u turizmu. Iz tog razloga smo zaista sretni da smo mogli ove godine dogovoriti s Turističkom zajednicom još dodatna sredstva upravo za te druge organizatore da se uključe tijekom godine u organizaciju događanja i manifestacija, da popune programe i da doprinesu razvoju turističkog proizvoda na području grada Karlovca. Iznimno smo sretni da to za slijedeću godinu možemo realizirati. Vjerujemo da će biti zainteresiranosti svih dionika i da ćemo u 2024. godini napraviti značajan iskorak. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se na taj javni poziv Turističke zajednice i prijave, pozvala je Peris.