Grad Karlovac

Otvara se natječaj za dodjelu sredstava iz programa KAkvart za 2024. godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

Za komunalne i društvene projekte

Za 2024. godinu ukupno je osigurano nešto manje od 93 tisuće eura.

Natječaj za dodjelu sredstava iz programa KAkvart za 2024. godinu otvara se 19. rujna i bit će otvoren do 03. listopada. Ukupno je osigurano nešto manje od 93 tisuće eura, što je na prošlogodišnjoj razini. Prijave su moguće isključivo putem SOM natječaja. Gradske četvrt i mjesni odbori mogu prijaviti više projekata, ali samo jedan će biti odabran sukladno njihovim aktivnostima, vrijednosti projekta, volonterskom radu i svim ostalim što je definirano Pravilnikom.

I dalje su zastupljena dva programska područja, komunalni i društveni projekti, potvrdio je to na današnjoj pressici Tomislav Fundurulić, voditelj Odsjeka za civilnu zaštitu, mjesnu samoupravu i vatrogastvo.

Naglasio je i kako će rok za završetak tih projekata biti 30. studeni 2024. godine. Za predsjednike mjesnih odbora i gradskih četvrti održat će se dodatna radionica i edukacija gdje će oni moći postavljati pitanja kako bi se razjasnile sve eventualne nejasnoće.

Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako će u narednih mjesec dana odraditi sastanke sa svim vijećima mjesnih odbora i gradskih četvrti, a gdje će se vidjeti koji su im projekti prioritetni. Bit će odrađeno 38 sastanaka, nakon čega će sva vijeća dobiti povratne informacije o tome hoće li im projekti biti uključeni ili ne u proračun za iduću godinu. Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao sve članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora da budu nazočni na tim sastancima.

U 2023. godini kroz KAkvart je izdvojeno 700 tisuća kuna, odnosno 92. 905 eura za ukupno 15 projekata, od kojih je 11 bilo komunalnih, a četiri društvena.

Grad Karlovac projekt KAkvart koji je jedinstven u Hrvatskoj provodi od 2016. godine, a od tada je ukupno izdvojeno nešto manje od 5,5 milijuna kuna, odnosno oko 723 tisuće eura za ukupno 162 projekta. Glavni partner je Heineken Hrvatska.