Prvi Karlovački

Osumnjičeni za teške krađe počinjene na odmorištima autoceste A-1

Autor: Branko Obradović

22.05.2019

Crna kronika

Tijekom postupanja osumnjičeni su pružali otpor policijskim službenicima u obavljanju službene radnje kojom prilikom je jedan policijski službenik lakše ozlijeđen

Tijekom mjeseca svibnja na odmorištima autoceste A-1, Draganić i Vukova Gorica počinjeno je ukupno šest teških krađa u kamper vozila stranih državljana koje su uspješno razriješene.
Naime, policijski službenici Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i 38-godišnjakom, hrvatskim državljanima, osumnjičenima za šest teških krađa počinjenim na odmorištima autoceste A-1, za dvije prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.
Prilikom provođenja prikrivenih policijskih radnji, 21. svibnja u ranim jutarnjim satima, policijski službenici su na autocesti A-1 na odmorištu Draganić zatekli i spriječili osumnjičene u provali u kamper vozilo njemačkih registarskih oznaka, vlasništvo 65-godišnjeg njemačkog državljanina. Nakon što je 51-godišnjak spriječen u počinjenju kaznenog djela, pokušao je pobjeći, ali su ga u bijegu spriječili policijski službenici.
Ujedno, policijski službenici su vozilom prepriječili put 38-godišnjaku koji se pokušao vozilom udaljiti s mjesta događaja te je tom prilikom osumnjičeni 38-godišnjak vozilom udario u službeno policijsko vozilo i oštetio ga.
Tijekom postupanja osumnjičeni su pružali otpor policijskim službenicima u obavljanju službene radnje kojom prilikom je jedan policijski službenik lakše ozlijeđen.
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni u razdoblju od 3. do 21. svibnja  na autocesti A-1 na odmorištima provaljivali u kamper vozila  i to u tri na području Draganića i tri na području Vukove Gorice, iz kojih su otuđili novac, dokumente i druge predmete.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđena je kaznena prijava.