Prvi Karlovački

Osumnjičeni za teške krađe i pomaganje u teškim krađama

Autor: Sunčica Laić

21.10.2020

Crna kronika

Protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac su zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe nad trojicom muškaraca proveli kriminalističko istraživanje.

-Naime, 21-godišnjaka se sumnjiči da je 4. srpnja u Karlovcu u gradskoj četvrti Grabrik 79-godišnjakinji s vrata strgnuo i otuđio lančić, a kasnije tog dana zajedno s 24-godišnjakom u gradskoj četvrti Zvijezda 80-godišnjaku iz ruke istrgnuo i otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novac, osobni dokumenti i drugo. Nadalje, utvrđeno je i da je 45-godišnjak osumnjičen da je pomagao 21-godišnjaku i 24-godišnjaku tako što ih je prema prethodnom dogovoru unajmljenim automobilom dovezao i sačekao u blizini mjesta događaja te ih nakon izvršenja kaznenih djela odvezao s mjesta događaja.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 4.000 kuna. Zbog sumnje da su dvojica muškaraca (21g. i 24 g.) počinili kazneno djelo teške krađe, a 45-godišnjak kazneno djelo teške krađe u pomaganju protiv njih je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće, poručuju iz PU karlovačke.