Policijska uprava karlovačka

Osumnjičeni za primanje i davanje mita

VIŠE IZ RUBRIKE

Policijski službenik udaljen iz službe

Kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo primanja mita nad policijskim službenikom Policijske uprave karlovačke, a zbog davanja mita i nad 23-godišnjim bosansko-hercegovačkim državljaninom.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je policijski službenik 17. listopada na području Vojnića za vrijeme službe prilikom kontrole prometa, da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, od 23-godišnjaka primio mito u novcu u iznosu od 60 eura kako ne bi sankcionirao prethodno utvrđen prekršaj prekoračenja brzine, bez da mu je izdao potvrdu o plaćanju novčane kazne te je navedeni iznos zadržao za sebe.

Policijski službenik je rješenjem načelnika Policijske uprave karlovačke udaljen iz službe te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji.

Zbog sumnje da je policijski službenik počinio kazneno djelo Primanja mita, a 23-godišnjak kazneno djelo davanje mita, 18. listopada predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.