Prvi Karlovački

Osumnjičene za krađu u trgovini u Gradskoj četvrti Novi centar

Autor: Branko Obradović

04.01.2022

Crna kronika

Novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom kažnjen višestruki prekršitelj prometnih propisa

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac proveli su kriminalističko istraživanje kaznenog djela krađe kojim se 37-godišnjakinju i 38-godišnjakinju sumnjiči da su 13. prosinca iz trgovine u Gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu otuđile parfeme u vrijednosti većoj od 1200 kuna. Protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno posebno izvješće.

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“. Naime, radi se o 61-godišnjaku koji je 2. siječnja zaustavljen u Veljunu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,21 g/kg. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 6000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.