Prvi Karlovački

Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Autor: Branko Obradović

21.07.2021

Crna kronika

Isključeni iz prometa zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Slunju i dvije prometne nesreće od kojih jedna s lako ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

Operativnim radom policije došlo se do sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga te su policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom. Muškarca se sumnjiči da je pored vikendice na području općine Netretić neovlašteno uzgajao stabljike nalik na stabljike konoplje tipa droga, a jučer 20. srpnja prilikom obilaska i zalijevanja spomenutih stabljika zatekli su ga policijski službenici. Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno da je osumnjičeni neovlašteno u teglama uzgajao 12 stabljika nalik na stabljike konoplje tipa droga, a tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzeto i 12 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu. Zbog sumnje da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici su jučer 20. srpnja na području općina Draganić i Kamanje utvrdili da osobnim automobilima pod utjecajem alkohola upravljaju muškarci stari 54 i 42 godine. Naime, 54-godišnjak je u naselju Budrovci upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,48 g/kg, a 42-godišnjak u naselju Brihovo pod utjecajem alkohola od 1,96 g/kg automobilom karlovačkih registarskih oznaka. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će protiv njih nadležnom sudu biti podneseni optužni prijedlozi.

Policijski službenici Policijske postaje Slunj postupali su jučer 20. srpnja, temeljem dojave o provali u vikend kuću 49-godišnjaka na području Slunja te su dolaskom na mjesto događaja zatekli mušku osobu bez dokumenata. Daljnjim postupanjem i provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 63-godišnjaku kojeg se sumnjiči da je provalio u vikend kuću i pokušao otuđiti razni alat u čemu su ga spriječili policijski službenici. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju protiv muškarca će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (prekršaj odavanja skitnji) muškarac je uz optužni prijedlog doveden u nadležni Općinski sud.