Prvi Karlovački

Osumnjičen za krivotvorenje službene ili poslovne isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja

21.02.2020

Crna kronika

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv 33-godišnjaka je podnesena kaznena prijava

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 33-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u udruzi s dugoreškog područja u četiri navrata od 2016. do 2019. godine, bez održavanja sjednica, sačinjavao zapisnike o održavanju redovnih sjednica skupštine udruge na kojima se nalaze nevjerodostojni potpisi ovjerovitelja zapisnika i takve dostavio nadležnom tijelu državne uprave. Na taj način doveo je u zabludu tijelo državne uprave koje je udruzi izdalo Rješenje za daljnje djelovanje.

Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava.