Prvi Karlovački

#ostani doma i prijavi se na natječaj “Volim svoju županiju”

Autor: Renata Benković

25.03.2020

Koronavirus

Hrvatska zajednica županija i ove je godine pokrenula natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija pod nazivom „Volim svoju županiju“

U doba borbe s epidemijom bolesti COVID-19, pozivamo sve kreativce da ostanu u svojim domovima i u arhivi snimljenih fotografija pronađu onu koja najbolje opisuje njihov rodni kraj. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja je u četiri godine obišla gotovo 2000 kilometara diljem Hrvatske!

Hrvatska zajednica županija pokrenula je peti po redu foto-natječaj „Volim svoju županiju“ kako bi ljubitelje fotografije potaknula da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Pozivaju se svi kreativci da prijave svoje najbolje fotografije koje uključuju zanimljivosti – ljude, životinje, znamenitosti, skrivene detalje pojedinih županija – u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Hrvatskoj.

S obzirom na preporučenu izolaciju zbog borbe protiv koronavirusa, Hrvatska zajednica županija poziva sve amaterske i profesionalne ljubitelje fotografije da se pridržavaju propisanih mjera, te umjesto izlaska van, pregledaju postojeće  fotogalerije te do 15. svibnja prijave najbolje fotografije na internetskoj adresi https://www.volimzup.hr/ kako bi u ovo teško vrijeme Internet preplavili lijepim fotografijama naših županija.

Svaki autor može poslati najviše tri fotografije, a osigurane su nagrade za najbolje u dvije kategorije – prema mišljenju stručnog žirija te za fotografiju s najvećim brojem prikupljenih lajkova unutar aplikacije Volim svoju županiju.

Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju sudionici koji su u prethodnim natječajima „Volim svoju županiju“ od 2016. do 2019. godine osvojili jednu od nagrada za prvo mjesto u kategorijama fotografija s najviše lajkova i dijeljenja.

Podsjećamo, Projekt „Volim svoju županiju“ počeo je 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3600 fotografija iz svih hrvatskih županija.

Iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta.

Predsjednica ovogodišnjeg žirija ponovno je profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Dakle, eto nas opet, s nadam se, još kvalitetnijim prijavama. Količina je već odavno prešla neke pragove, dobivamo jako puno prijava, prošle godine oko 3600, zavrtjelo mi se u glavi, ali puno više volim kad mi se vrti u glavi i malo mi zalupa srce od kvalitete, kaže Milin.

Cijeli postav izložbe najboljih fotografija iz 2019. godine po prvi puta je doniran jednoj ustanovi, Općoj bolnici Zadar.

-Činjenica da fotografije nakon izložbi završe u nekom objektu u kojem je potrebno razveseliti ljude ili im pruži pozitivnu distrakciju me posebno veseli kaže Mare i zbog nje sve nekako ima nov i humaniji cilj. Stvoriti nešto lijepo i time veseliti druge ljude. To je veliki bonus ovoj manifestaciji.