Prvi Karlovački

Osnovana karlovačka podružnica Nove ljevice, vodit će je Dimitrije Birač

Autor: Ksenija Begović

24.01.2021

Politika

Samo hrabri i ustrajni mijenjaju život grada nabolje i to „odozdo“, iz svake ulice i kvarta, izjavila je predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin istaknuvši Birača kao primjer istrajne borbe za javni interes

U Karlovcu je jučer osnovana gradska podružnica Nove ljevice koju će voditi Dimitrije Birač, dok je  potpredsjednik karlovačke podružnice Tomislav Stojković.

Osnivačka je skupština održana u Glazbenom paviljonu, sudjelovali su članovi i simpatizeri stranke te predsjednica Ivana Kekin i potpredsjednica i saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić.

Karlovac je grad u kojem treba iz temelja promijeniti odnos gradske vlasti prema gradu, odnos gradske uprave prema građanima Karlovca, a posebno odnos države prema Karlovcu, naglasio je novoizabrani predsjednik karlovačke Nove ljevice Dimitrije Birač.

Unaprjeđenje  kvalitete života građana, vrijednosti gradske imovine i njeno iskorištavanje za potrebe građana kao što su vrtići i kulturne institucije, saniranje šteta od potresa ili obnove u cijeloj županiji, otvaranje grada novim tehnologijama i stvaranje uvjeta za ostanak mladih u Karlovcu, neki su od Biračevih prioriteta, kako s izvijestili u priopćenju.

Kada jednim gradom desetljećima uz kratke prekide vlada jedna stranka – vrijeme je za korjenite promjene. Klijentelizam koji ulazi u sve pore društva, koči sve promjene, a resursi se troše neracionalno. Zato smo tu da potaknemo građane na akciju, na promjene, bez čega će sve ostati isto. Nećemo dozvoliti da sve ostane isto ni u Karlovcu ni u Hrvatskoj, istaknula je Rada Borić.

Samo hrabri i ustrajni mijenjaju život grada nabolje i to „odozdo“, iz svake ulice i kvarta, izjavila je predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin istaknuvši Birača kao primjer istrajne borbe za javni interes.

Lokalni izbori prilika su za promjene, na građanima je da je iskoriste, naglasila je.