HDZ o izjavama općinskog načelnika Nebojše Andrića i saborskog zastupnika Zvonimira Troskota

"Osjećamo se sigurni 300 posto, Andrić je politikant i huška narod, Troskot turistički dođe u županiju, napravi nered i ode"

VIŠE IZ RUBRIKE

Reagiranje

Ovdje nikad nismo imali problema s migrantima, rekao je HDZ-ov Drago Tokić iz Vojnića

-Ovdje nikad nismo imali problema s migrantima, da je nešto popljačkano ili zapaljeno. To nije zabilježeno u Policijskoj upravi karlovačkoj. Tristo posto se svi osjećamo sigurno tako da ne pije vode Andrićeva izjava, poručio je danas na konferenciji za novinare Drago Tokić, umirovljeni časnik i ratni vojni invalid.

Konferenciju je sazvao Županijski odbor HDZ-a kako bi reagirali na navode koje su na subotnjoj konferenciji iznijeli saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot i načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić, kako je rekao Tokić, bivši član HDZ-a.

Tokić živi u Gornjoj Brusovači 15-ak kilometara od Vojnića gdje svakodnevno prolaze migranti i tvrdi da je policija svakodnevno na terenu, kad uoče migrante dođe policijsko vozilo. One koji zatraže politički azil prevezu, a one koji su ilegalno ušli vraća se u Bosnu, opisao je Tokić.

-Mogu samo reći da specijalna policija s interventnom policijom, s graničnom policijom odrađuju zadaću na vrhuncu. Opremljeni su jako dobro helikopterom, dronovima tako da nema propusta na državnoj granici, što se tiče izjave načelnika Nebojše Andrića, on je jedan obični politikant koji huška narod i želi privući medije za svoj vlastiti interes, kazao je Tokić kao i da Andrić nije zajednici doprinio ništa dobrog.

Saborska zastupnica Maja Grba Bujević je naglasila da Vojnić nikako nije zapostavljeno područje već da tu ulažu i Karlovačka županija i Vlada RH. U ceste je uloženo osam milijuna kuna, a jednaki iznos i u zdravstvo i u socijalnu skrb, rekla je Saborska zastupnica, istaknuvši projekt nove hitne pomoći.  Spomenula da je u projekte u kulturi uloženo milijun kuna, kao i u turizam. Ukupno je na razini Županije uloženo 19 milijuna kuna. Vlada je financirala projekt Zaželi, a uređena je i zgrada DVD-a Vojnić.

-Kolega Troskot, saborski zastupnik koji turistički povremeno svrati u Karlovačku županiju, uvijek kad je ljudima u županiji teško, napravi nered i ode. To je zapravo sve što on napravi kad dođe u našu županiju. Ovdje migranti postoje, nikad nitko nije rekao da ne postoje, o njima skrbi hrvatska policija, najbolje što može i zna, uvažavajući sve zakonske odredbe i uredbe koje moramo kao Europska unija poštivati. Tako će biti i dalje, Hrvatska će i dalje suvereno upravljati svojom granicom, a neće to prepustiti kojekakvim avanturistima i aktivistima, da dođu, zakure vatru i onda odu. Dakle, granica je sigurna, hrvatska policija skrbi o njima, dobro je da se planiraju daljnje akcije s obzirom da je to migrantska tura i zapravo će ti migranti dugo godina biti nazočni, kao i u Europi, kao i na ostalim prijelazima koje koriste, istaknula saborska zastupnica Maja Grba Bujević.